Álex Baena contra l'Athletic Club (Europa Press)

Álex Baena somia a jugar al Barça i envia un encàrrec al Reial Madrid

Baena, exjugador del Girona i actual migcampista del Vila-real, s'ofereix a Xavi
Redacció Esport3 Actualitzat

Álex Baena va ser clau en la victòria del Vila-real el diumenge contra el Rayo Vallecano (3-0). El migcampista va fer un hat-trick d'assistències a l'estadi de la Ceràmica. Amb només 22 anys, el de Roquetas de Mar és el màxim assistent de la lliga EA Sports amb un total de 12 passades de gol. Baena supera a Raphinha, el segon amb 8 assistències.

Un somni complicat

Després del partit, en declaracions al programa radiofònic "Carrusel deportivo" va elogiar el Barça: "És el millor equip del món." Tanmateix, el somni de Baena i el fitxatge pels blaugranes és molt complicat. El jugador té una clàusula de 60 milions i les negociacions amb el club groguet per rebaixar el preu serien complicades. El mateix jugador creu que la junta directiva no cediria.

A qui no li agradaria anar al Barça? Jugar al Barcelona és un dels somnis més grans."

Baena va calmar els ànims: "Estic al club de la meva vida i estic content de ser-hi. No ens ha arribat res, ni a mi ni al meu entorn. Estem centrats a acabar bé la temporada." Un final que pot millorar si el migcampista anés convocat per l'Eurocopa, un somni i tot un orgull per a ell.

Torna a parlar-ne un any després

El 8 d'abril de 2023 va ser el protagonista d'una polèmica amb Fede Valverde. Baena va denunciar una agressió de l'uruguaià a la zona de pàrquings del Santiago Bernabéu. Valverde va justificar-la quan va dir que durant el partit, el del Vila-real havia carregat contra el seu fill (la dona del jugador del Reial Madrid, Mina Bonino, tenia problemes durant l'embaràs).

"Ja sabem com és la premsa d'allà, el club, qui mana i tot... "

Més de 365 dies després va tornar a parlar sobre els fets. Álex Baena lamenta que es carregués contra ell per "una mentida que es va utilitzar pel que va succeir". També tanca la polèmica amb el migcampista del Reial Madrid, amb qui encara no ha tornat a parlar. "És un tema oblidat. Ens vam veure al partit i no va passar res, vam jugar com dos professionals i assumpte tancat."

"Em va fer més mal per la meva família, que va ser assetjada durant molt temps, tant per xarxes com per altres llocs."

Una carrera amb molt de futur

El 18 de desembre de 2019, Álex Baena debutava amb el Vila-real. Els groguets guanyaven 0 a 5 al Comillas, als 1/64 de Copa del Rei. La temporada següent, a les ordres d'Unai Emery pujava de forma definitiva amb el primer equip.

Les actuacions de l'almerienc van cridar l'atenció a Girona, que va demanar la seva cessió. A Montilivi, va explotar. Baena va jugar 45 partits, anotant 5 gols i concedint 6 assistències l'any que els gironins van guanyar els play-offs d'ascens a Primera.

Ramon Terrats, Álex Baena i Arnau Martínez celebrant l'ascens a Primera Divisió (Girona FC)

Després del bon rendiment i l'interès dels clubs pel jugador, el Vila-real se'l va quedar i el gener de 2023 va renovar el contracte de Baena fins al 2028.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut