El Girona aconsegueix a Tenerife l'esperat ascens a Primera Divisió

Els gironins han superat clarament el Tenerife i aconsegueixen la fita més esperada

Xavi LemusActualitzat

Per fi! El Girona ja és nou equip de Primera Divisió. Després de molts intents fallits, el club gironí ha aconseguit l'ascens somiat després de guanyar al camp del Tenerife per 1 a 3.

Stuani ha avançat els gironins des del punt de penal, després d'unes mans de Segio González dins l'àrea. Carlos Ruiz ha empatat en el minut 59 i José León s'ha marcat en pròpia porta el segon del Girona en el minut 68. Arnau ha fet el tercer en el minut 80 en una gran centrada a pilota aturada d'Aleix Garcia.

Una versió brillant del Girona

El Girona ha decidit sortir a dominar i durant el primer temps ha estat el conjunt de Míchel qui ha mostrat més superioritat i perill. Així només encetar-se el duel un xut d'Àlex Baena i un intent de rematada de Santi Bueno en una centrada lateral a punt estaven d'inaugurar el marcador.

El Tenerife es limitava a defensar-se i pràcticament no s'acostava a la porteria de Juan Carlos. Només ho intentava en un xut de Mario González. En el minut 39 es produïa el primer avís seriós amb un xut potent de Samu Sáiz que refusava Soriano. I tot seguit, la jugada clau del primer temps, penal per mans de Sergio González a xut de Juanpe. Stuani no perdonava i aconseguia el zero a un, un gol que donava l'ascens a Primera de forma provisional.

En el segon temps, els gironins s'han fet enrere i això ha donat ales als locals. Un xut d'Aitor Sanz i una rematada de José León generaven esperances d'empatar als canaris. Un gol que arribava en una centrada del català Àlex Corredera, que enviava al fons de la porteria de cap Carlos Ruíz.

La resposta gironina era un xut d'Àlex Baena que fregava la porteria de Soriano. El migcampista cedit pel Vila-real ha estat també el protagonista de l'un a dos, quan una centrada seva per la banda esquerra la desviava dins de la seva porteria José León.

Era el minut 67. El deliri per al Girona es produïa 12 minuts més tard, en el 79, quan una centrada d'Aleix Garcia la rematava entrant des de segona línia Arnau Martínez al fons de la xarxa de Soriano. Era l'un a tres que deixava l'ascens a tocar.

El Moment del gol d'Arnau Martínez (EFE)

Fins al final, el conjunt de Míchel no ha patit i ha sabut controlar el joc. I amb el xiulet final esclatava l'alegria. El Girona torna a la Primera Divisió.