Futbol

La UEFA presenta el nou format de la Champions League

El màxim organisme del futbol europeu ha publicat un vídeo a les xarxes socials explicant totes les novetats d'una Lliga de Campions que es posarà en marxa a partir de la temporada vinent

Redacció Esport3Actualitzat

La millora del format de la màxima competició de futbol mundial en l'àmbit de clubs és una realitat. La UEFA ho ha confirmat en un comunicat i un vídeo a les xarxes socials explicant totes les millores de cara a la pròxima temporada. Una innovació que canviarà el full de ruta de la temporada de molts dels equips europeus.

La temporada 2024/2025 serà una campanya especial en el panorama europeu. La Champions League deixarà enrere un sistema del segle passat per lluitar contra les aspiracions de la Superlliga, però quins són els canvis que ha presentat la UEFA en la seva publicació?
 

El canvi principal: el format

La principal novetat que s'anuncia és l'eliminació de la fase de grups actual. A hores d'ara, els 32 conjunts que disputen la Champions es divideixen en 8 grups de 4 equips. En el seu lloc, la pròxima temporada es disputarà una "macrolliga" de 36 equips. D'aquesta manera es dona a 4 equips més l'oportunitat de competir contra els millors d'Europa.

Amb els canvis, els clubs jugaran 8 partits contra 8 rivals diferents i cada equip jugarà 4 jornades de locals i 4 jornades de visitants. Per determinar els enfrontaments els conjunts es classificaran inicialment en quatre bombos diferents, jugant un partit contra un equip de cada pot a casa i a fora.

 


Com es decidirà la fase eliminatòria?

Els resultats de cada partit decidiran la classificació general de la nova lliga, amb tres punts per victòria i un per empat. Els vuit primers equips de la lliga es classificaran automàticament per als vuitens de final, mentre que els equips que acabin entre els llocs 9 i 24 competiran en un play-off de la fase eliminatòria per assegurar el seu camí als vuitens de final de la competició. Els últims vuit equips quedaran automàticament eliminats, sense accés a les competicions europees inferiors.

Per solucionar el play-off un equip que hagi acabat entre els 9 i 16 jugarà contra un altre que hagi quedat entre els 17 i 24, amb la tornada a casa. A partir d'aquí, els enfrontaments es disputaran com actualment es juguen, amb eliminatòries fins a la final.
 

La imatge de la copa de campions de la Champions
El nou format de la Champions es posarà en marxa a partir de la temporada vinent

Quin serà el calendari?

Els partits es disputaran a mitja setmana i s'eliminarà el descans hivernal, ja que la fase de la lliga es jugarà de setembre a gener. A més, hi haurà una setmana exclusiva per la Champions League en què també se celebraran jornades en dijous.


Què passarà amb l'Europa League i la Conference League?

Les competicions europees inferiors també canviaran el format com la Champions League. Amb l'única diferència que la Conference sí que farà la parada hivernal. Els partits es continuaran disputant els dijous i en les setmanes especials d'Europa League també hi haurà jornades els dimecres.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut