Aitana revela l'"entrenament invisible" que fa des de fa dos anys
Aitana Bonmatí, la millor jugadora del món, en un partit de la Supercopa (Europa Press)
Futbol

Aitana revela l'"entrenament invisible" que fa des de fa dos anys

La millor jugadora del món no menja carn, un canvi d'alimentació que ha suposat un repte per no interferir en el seu rendiment

Redacció Esport3Actualitzat

La millor jugadora del món marca diferències dins i fora del camp. I malgrat tots els canvis "que ha hagut de fer a la seva vida, no li ha anat malament". Així ho assegura Aitana Bonmatí en una entrevista amb el diari As en què es refereix a un dels aspectes del seu dia a dia que va voler canviar per principis: des de fa dos anys Aitana Bonmatí no menja carn.

Haver adaptat la seva dieta per a l'esport d'elit és una part del que anomena "entrenament invisible", com ho és la cura de la salut mental, "que ho té molt en compte".

"Fa dos anys vaig deixar de menjar carn per un tema de principis, no per rendiment, sinó per explotació animal. Vaig haver de canviar certes pautes de la meva alimentació, perquè deixava d'ingerir un percentatge alt de proteïna que em podia perjudicar en la recuperació i el desenvolupament del meu rendiment esportiu."

L'alimentació s'ha convertit en un puntal del seu rendiment. "Abans no ho percebia així perquè ningú m'ho havia explicat, però des que tinc alguns coneixements i m'he envoltat de professionals n'he après molt", explica la jugadora blaugrana des de la concentració de la selecció espanyola en què ha aconseguit el bitllet per als Jocs Olímpics

Fa dos anys que va deixar la carn i el seu rendiment ha estat òptim perquè la flamant Pilota d'Or i premi The Best "ha dut al dia tot el que es requereix."

"Cada cos necessita un percentatge de proteïna i jo ho tinc amb altres tipus d'aliments vegetals. Sí que és veritat que ingereixo ous i peix". 

Equilibrar l'alimentació és una part de l'entrenament invisible d'Aitana Bonmatí, aquell que les càmeres no enregistren entre pesos i "rondos" a les sessions físiques i tècniques dels clubs de futbol.

ARXIVAT A:
Aitana Bonmatí
Anar al contingut