Aitana Bonmatí jugant amb la selecció espanyola (EFE)
Futbol

Aitana Bonmatí, crítica i decebuda amb Espanya i la situació del futbol femení

La migcampista catalana té la sensació que el Mundial "va ser en va" i que a Espanya el futbol femení no està "al nivell que mereixem"

Redacció Esport3Actualitzat

Aquest dimecres a les 19.00 es juga la final de la Nations League femenina entre Espanya i França. Com a prèvia, Aitana ha concedit una entrevista al mitjà francès L'Équipe, on ha parlat sobre el partit i sobre el Mundial guanyat, i ha criticat durament la situació del futbol femení a Espanya.

"Tinc la sensació que el Mundial va ser en va, queda molt per fer a Espanya", ha comentat la migcampista catalana.

Aquestes declaracions, entre altres motius, estan motivades pel canvi d'estadi sobtat de Cadis a Sevilla de les semifinals i final de la Nations League.

"Cal promocionar bé els partits, voler organitzar-los en llocs adequats, no canviar d'estadi una setmana abans del partit, perquè això complica molt més les coses per a l'afició, i promocionar la Lliga, també. Dins del país, en general, no estem al nivell que mereixem", ha explicat la guanyadora de la Pilota d'Or.

Si dimecres aixequen aquest títol per primera vegada en la història del futbol estatal femení rebran una recompensa 65 vegades inferior a la que van percebre els homes el passat mes de juny.  

Aitana també ha comparat la situació del futbol femení entre Espanya i Anglaterra, i es mostra crítica sobre l'evolució de l'esport a l'estat espanyol:

"Desafortunadament, no puc dir que hagi canviat gaire. Tenim l'exemple d'Anglaterra quan va guanyar l'Eurocopa (el 2022). Hem vist un gran canvi després d'aquest èxit a nivell de país, hi ha hagut repercussions, inversions en el campionat, els estadis s'omplen quan juga Anglaterra. No puc dir que sigui el mateix aquí, queda molt per fer."

Per altra banda, Aitana, quan se li ha preguntat pel petó sense consentiment de Luis Rubiales a Jenni Hermoso, s'ha mostrat contundent:

"El que té de positiu el que ha passat és que tothom en el futbol es va unir per lluitar contra aquesta mena de coses."

La final contra França

La jugadora de Sant Pere de Ribes considera que Espanya, tot i ser les actuals campiones del món, no és favorita de cara a la final contra França:

"Està al 50-50. França és un equip que respecto molt perquè m'he enfrontat moltes vegades a equips francesos, com el Lió o el PSG. Físicament, és un equip molt fort. Per mi, la final serà molt disputada i no hi ha cap favorit."

 

ARXIVAT A:
Aitana Bonmatí
Anar al contingut