Una petita allau al coll de la Marrana

Actualitzat

@meteoelpito

Aquí teniu el relat d'un excursionista anant a fer el pic de Bastiments pel coll de la Marrana, i la sorpresa que ha tingut de trobar-se una allau recent pel camí...

Sortir d'excursió, caminar entre muntanyes, pujar als cims més alts i trepitjar la neu i gaudir de vistes excepcionals envoltats de la natura són grans experiències de què a moltes persones els agrada gaudir i de llarga tradició al nostre país.

L'excursionisme sempre s'ha regit pel respecte i l'admiració vers la natura i és una mixtura entre la gosadia i la prudència.

En aquesta època de primavera, quan pugen les temperatures i els dies són més llargs, la muntanya que conserva la neu encara es torna més atractiva. En aquesta època, sovint el risc d'allaus disminueix, però això no vol dir que no n'hi pugui haver.

Aquest és el nivell de risc actual de cara al cap de setmana, que és feble a tot el Pirineu i que podeu comprovar clicant sobre la imatge.

 

Malgrat tot, la pujada de la temperatura pervista per a aquest cap de setmana pot afavorir que hi hagi esllavissades, sobretot en zones amb grans acumulacions o en pendents més acusats.

La prudència, el respecte i el coneixement de la muntanya són peces imprescindibles de l'excursionisme.

 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut