Una nevera de 15 anys consumeix 110 euros anuals més que una de nova

No apostis per mantenir la nevera vella, renova-la

Néstor GómezActualitzat

La nevera és l'únic electrodomèstic essencial que sempre està en funcionament i com que funciona les 24 hores del dia i no la podem aturar mai, cal que tingui una gran eficiència energètica. Us presentem un cas real de l'estalvi que ha implicat la renovació de la nevera. Una renovació obligada per una avaria sense remei. Però cal esperar tant? Quina és la vida útil de la nevera?

La veritat és que estem acostumats a renovar els aparells quan s'espatllen i podem tenir un electrodomèstic fins al final de la seva vida, siguin 10, 15 o 20 anys. Aquesta és una manera de fer antiga, cal posar dins la balança el cost energètic, amb un preu de l'electricitat que no para de pujar, i el cost del mateix aparell renovat i eficient.

El consum desmesurat d'una nevera antiga

Aquí teniu el cas concret del consum elèctric, en kW, d'un pis de l'àrea de Barcelona en el qual viuen una família de tres persones. De la gràfica que us presentem, crida l'atenció la reducció del consum elèctric, sobretot amb un punt d'inflexió marcat entre gener i febrer de 2020. Què va passar per caure tant el consum i mantenir-se baix? La resposta va arribar ràpidament per part de Gemma R, propietària del pis, el canvi de nevera.

 

Al gener del 2020 va fer canvi de nevera, al juny va canviar la il·luminació de casa de bombeta halògena a led, al juliol van entrar nous hàbits de consum com ara fer un ús més intensiu de les hores vall i a l'agost es va abaixar la potència contractada. Però de tots aquest aspectes només ens quedarem amb l'estalvi energètic i econòmic que va comportar el canvi de nevera.

 

Més de 110 euros estalviats en un any

Si analitzem cinc mesos, de febrer a juny, amb igualtat de condicions i tenint en consideració que hi pot haver una mica de variació de consum d'un any a l'altre, trobem que:

  • La diferència de consum és de 329 kW entre els dos períodes
  • La diferència de cost elèctric és de 47,39 euros, sense comptar impostos. La nevera nova ha produït un estalvi de 47.39 euros en cinc mesos, que equivaldria a 112 euros en un any sencer. Però anem una mica més enllà, s'estima que una nevera consumeix el 15% del consum elèctric anual de casa. Si és així i calculem el 15% del consum elèctric total dels cinc mesos, la diferència entre els dos períodes encara és més gran, uns 49 euros en cinc mesos o 117€ en un any.

Quina nevera he de comprar?

Sense cap mena de dubte la més eficient del tipus que sigui ideal a les vostres necessitats. Penseu que una nevera amb gran eficiència energètica es paga sola, amb l'estalvi de llum. Tingueu en compte ha ara hi ha una nova classificació energètica dels electrodomèstics i que les A+++, actualment són les B.

 

 

 

ARXIVAT A:
Jo també actuo pel climaMeteorologia
Anar al contingut