Meduses a la platja de l'Arrabassada de Tarragona (Glòria Boquizo / TVC)
Meduses a la platja de l'Arrabassada de Tarragona (Glòria Boquizo / TVC)

Un estiu carregat de meduses

Actualitzat

Com hem comprovat aquests últims dies, les meduses no són pas exclusives de les aigües càlides d'estiu. N'han aparegut a l'abril i s'espera un estiu carregat de meduses a les platges catalanes.

L'arribada massiva de la medusa "Velella", que ha tenyit de blau bona part del litoral, fa pensar als experts del Consell Superior d'Investigacions Científiques que tindrem un any de meduses i que l'estiu que ve en tindrem moltes més del que sol ser normal. Josep Maria Gili, investigador de l'Institut de Ciències del Mar, assegura que en alguns punts n'han arribat fins a 10 vegades més del que és habitual.

La proliferació de meduses està relacionada amb la disminució de depredadors que se les mengin i també amb l'hivern fred que hem tingut, que ha fet que la temperatura de l'aigua de la costa fos freda com a alta mar i ha afavorit que els corrents les portessin cap a les platges.

Caldrà estar atents aquest estiu a les banderes d'onatge i de presència o no de meduses. Habitualment, l'arribada de meduses afecta com a màxim 20 dies una mateixa platja durant tot l'estiu, en episodis intensos de tres dies seguits com a molt.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut