Tarda de pocs núvols i calor estiuenca

Acabem el primer cap de setmana de juliol fent un pas més cap a un temps totalment estiuenc. El risc de ruixat desapareix, i la calor i el sol dominen, amb permís d'alguns núvols baixos

Alberto AlcántaraActualitzat

L'anticicló de les Açores s'allarga fins al Mediterrani i cap als països del centre d'Europa. L'aire fred de les capes altes atmosfèriques s'acaba de retirar. El temps s'estabilitza encara més

Sol i núvols baixos

El regnat del sol només es veu matisat per la presència de núvols baixos. De matí han ocupat la costa Central i est de Girona, puntualment també a la costa daurada, i s'han anat esqueixant amb el pas de les hores.

A la tarda, a banda dels restes de núvols baixos cap a la costa Central, creixeran nuvolades d' aquelles anomenades "de bon temps" cap al Pirineu i prepirineu. No esperem ruixats. Al final del dia, els núvols baixos poden localitzar-se més cap a la costa sud.

Ambient càlid

Començarem la jornada amb temperatures més baixes en general, tret de les comarques de Barcelona i Girona on s'han situat els núvols baixos. A migdia les temperatures pujaran al terç nord, de la Catalunya Central i a punts del nord-est. A la resta seran similars o una mica més baixes que ahir. Els valors extrems continuaran sent de calor intensa, amb màximes al voltant dels 34ºC a punts del centre del país o la vall de l'Ebre.

I dilluns...

La calor pujarà un esglaó més, però al mateix temps la inestabilitat s'accentuarà i tornaran els ruixats al Pirineu. Aquests fenòmens tindran més extensió i intensitat dimarts i dimecres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut