Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Quant de temps ens queda perquè el canvi climàtic sigui irreversible?

Actualitzat

Un rellotge marca el compte enrere del temps que falta perquè, al ritme actual d'emissions, s'arribi a la quantitat de CO2 que faci que la temperatura del planeta augmenti 1,5 graus. L'objectiu que l'acord de París fixa per a l'any 2100, arribarà d'aquí poc més de 7 anys.

El 2028, si no hi ha una acció decidida per reduir els combustibles fòssils, el canvi climàtic que s'ha pronosticat per d'aquí un segle, serà ja una realitat en el nostre dia a dia. El càlcul l'ha fet el Research Institute on Global Commons and Climate Change (MCC).

El rellotge del clima està situat a l'edifici emblemàtic de Times Square a Nova York.

Proposta de fer més rellotges arreu del món

Els artistes que han liderat la iniciativa, Gan Golan i Andrew Boyd, han creat també una pàgina web, TheClimateClock, que proposa que hi hagi més rellotges semblants arreu del món, fins i tot que se'n puguin construir a les escoles.

 

La proposta passa per aconseguir més i més persones que s'adonin que el temps corre a la nostra contra si no es vol que el clima no canviï de manera irreversible en només 7 anys.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut