Pluja, nevades de postal i ventades: les dades i les imatges de les últimes hores

Alberto AlcántaraActualitzat

Amb puntualitat ha arribat la pertorbació que ha regat de manera irregular el país, i que ha portat una bona nevada a punts del Pirineu i nevades o enfarinades de postal en cotes relativament baixes. Les ventades, que encara han de continuar, completen el ventall de fenòmens meteorològics importants de les últimes hores. A partir d'ara, la precipitació es localitzarà al vessant nord del Pirineu.

Nevada del 3 de març a l'Estany (Joan Purtí)

Balanç de precipitació

L'episodi de pluja va començar dissabte pel nord-oest, amb acumulacions més destacables d'entre 20 i 30 mm a l'Alt Pirineu, que han pujat fins als 40-50 mm aquest diumenge. Si acumulem els litres registrats fins a les 9.30 del matí, el resultat és un mapa com aquest. La pluja dominical més destacada ha estat a l'Alt Empordà, amb registres d'entre 15 i 44 mm.

Pluja acumulada entre dissabte i diumenge a les 9.30 (diverses fonts)

Ventades

El vent ja ha deixat cops de 100 km/h o més en punts de l'Empordà, les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i el Pirineu. El vent ha de continuar al llarg del dia. Per això estan activats els avisos del Servei Meteorològic de Catalunya per ventades.

Cops de vent registrats fins a les 9.30 del matí (diverses fonts)

Recordeu que podeu seguir l'evolució de les dades del dia a l'apartat "Quin temps fa ara?" del portal del temps.

Nevades de postal

Molt benvingudes la pluja i la neu, que ens han fet recuperar sensacions d'hivern, ni que sigui per unes hores. A banda del Pirineu, on el torb també és notícia, la neu ha aparegut en cotes de fins a 500-700 metres, de manera més o menys anecdòtica, i en punts repartits per la geografia catalana, des d'Osona i el Moianès, passant per Montserrat i fins a les muntanyes de Prades o el massís del Port.

Gruixos de neu fins a les 13 hores (Meteocat)


Trobareu moltes més imatges a l'apartat de fotos i vídeos dels espectadors del portal del temps. La nevada ha provocat algunes afectacions en carreteres.
 

I per a les pròximes hores...

Continuarà nevant al vessant nord del Pirineu, amb una cota sobre uns 700 metres, i també continuaran les ventades. A la resta, farà sol o tindrem núvols residuals.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut