Mor Manuel Puigcerver, antic catedràtic de Meteorologia de la Universitat de Barcelona

Actualitzat

Aquest divendres 3 de gener ha mort als 97 anys un dels professors de meteorologia que ha format molts dels professionals que actualment treballen en pronòstic i com a professors a escoles i universitats d'arreu.

Manuel Puigcerver, que va ser catedràtic de Física de l'Aire de la Universitat de Barcelona entre els anys 1967 i el 1987, va ser dels primers científics d'anar a l'Antàrtida. Va ser el director científic a la base xilena González Videla entre els anys 1961 i el 1962, on va prendre algunes de les primeres dades sobre la capa d'ozó antàrtica. Puigcerver explicava a classe que, quan es va començar a parlar del forat a la capa d'ozó, les seves dades van ajudar a saber-ho. Les fotografies corresponen a aquella campanya.

Acadèmic de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, de la qual va ser secretari, autor de 95 publicacions científiques i tutor de 21 tesis doctorals, va formar molts dels professionals actuals de la meteorologia en el rigor científic i l'exactitud en els càlculs, i també en el llenguatge precís i en la valoració objectiva dels errors per millorar en la ciència.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut