Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Mor Manuel Puigcerver, antic catedràtic de Meteorologia de la Universitat de Barcelona

Actualitzat

Aquest divendres 3 de gener ha mort als 97 anys un dels professors de meteorologia que ha format molts dels professionals que actualment treballen en pronòstic i com a professors a escoles i universitats d'arreu.

Manuel Puigcerver, que va ser catedràtic de Física de l'Aire de la Universitat de Barcelona entre els anys 1967 i el 1987, va ser dels primers científics d'anar a l'Antàrtida. Va ser el director científic a la base xilena González Videla entre els anys 1961 i el 1962, on va prendre algunes de les primeres dades sobre la capa d'ozó antàrtica. Puigcerver explicava a classe que, quan es va començar a parlar del forat a la capa d'ozó, les seves dades van ajudar a saber-ho. Les fotografies corresponen a aquella campanya.

Acadèmic de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, de la qual va ser secretari, autor de 95 publicacions científiques i tutor de 21 tesis doctorals, va formar molts dels professionals actuals de la meteorologia en el rigor científic i l'exactitud en els càlculs, i també en el llenguatge precís i en la valoració objectiva dels errors per millorar en la ciència.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut