L'únic eclipsi solar total de l'any ha estat visible des de l'Antàrtida

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest matí, alguns privilegiats de l'hemisferi sud han pogut veure l'únic eclipsi solar total de l'any, tot i que en alguns indrets ha estat un eclipsi parcial. Un eclipsi solar passa quan la Lluna se situa entre el Sol i la Terra, projectant una ombra sobre la Terra i bloquejant totalment o parcialment la llum del Sol en algunes zones.
 

Expedició a l'Antàrtida

L'Agrupació Astronòmica de Sabadell ha organitzat un viatge a l'arxipèlag antàrtic de les Òrcades del sud, entre les illes Signy i Powell, amb l'objectiu de veure l'eclipsi en directe. Aquest vídeo ens ho han enviat Josep Masalles des d'un vaixell durant el moment de màxima foscor a la zona.


Eclipsi total

L'eclipsi d'avui ha estat total a l'Antàrtida, mentre que altres punts del planeta, com ara Namíbia, Lesotho, Sud-àfrica, les illes Malvines, Xile, Nova Zelanda o Austràlia han viscut un eclipsi parcial.

 


L'eclipsi solar parcial ha començat a les 8.00, hora catalana. El màxim de l'eclipsi solar total ha estat a les 8.33 i l'eclipsi parcial ha acabat a les 9.06, segons la NASA.

La NASA ha fet una transmissió en directe de l'eclipsi per Youtube, des d'Union Glacier, a l'Antàrtida.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut