Les reserves de les conques internes doblen la quantitat d'aigua del pitjor moment de la sequera

Les pluges dels darrers mesos ens situen en els nivells del juliol del 2023, el millor moment de tot l'estiu

Néstor GómezActualitzat

Gràcies a les pluges dels darrers tres mesos la situació amb la qual afrontem l'estiu és molt similar a la que vivíem l'estiu passat. La sequera persisteix, seguim amb una sequera hidrològica marcada, però les precipitacions de la primavera han donat un bri de vida a uns embassaments amb unes reserves d'aigua molt escarransides i tot, a les portes d'un estiu que hauria sigut un escenari de calamitat.

Avui, les conques internes disposen d'una reserva d'aigua del 30,5% amb un total de 212 hm³. Un valor molt allunyat de la situació que es va viure en el pitjor moment de la sequera de principis de març, quan les reserves d'aigua van assolir un mínim històric del 14,5%. Les pluges de la primavera han permès multiplicar per dos les reserves, pujant per sobre dels 200 hm

 

Si recordeu, l'any passat per aquestes dates anàvem de capa caiguda, amb unes pluges que calien però que no arribaven. A finals de maig del 2023, les reserves d'aigua eren de 25,2%. Van ser les precipitacions de maig i les de juny les que van revertir la situació i van donar un respir important per afrontar la temporada d'estiu. Després de les pluges de maig i juny, les reserves d'aigua van augmentar fins al 30,7% a principis de juliol. Una xifra que ja hem assolit a finals de maig.

Aquí teniu les precipitacions recollides en tres mesos, des de l'1 de març.

 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut