Les illes Medes, a l'Estartit

L'aigua del mar ara té la temperatura de finals d'abril

Néstor GómezActualitzat

Sou dels agosarats que feu el primer bany per Setmana Santa? Si és així, ja podeu agafar el banyador i la tovallola i posar rumb la platja. La temperatura del mar ara és de 14 ºC, la mateixa que sol tenir a finals d'abril, així que no hi ha excusa. És un grau i mig més superior a l'esperada.

La temperatura del mar de febrer a profunditat, la més alta en 45 anys

Moltes vegades hem comentat que un fenomen extrem, per si sol, no es pot atribuir a l'escalfament del planeta, però sí que aquest s'afegeix a la llarga llista d'arguments que en són la causa. I aquest n'és un. La temperatura del mar a una certa profunditat té un comportament anual molt més regular que no pas la superfície del mar, ja que no rep la influència de la temperatura de l'aire. A grans fondàries, a 50 i 80 metres de profunditat, a les illes Medes, la temperatura de febrer ha estat la més alta dels darrers 47 anys.

Dades de la temperatura del mar a l'Estartit (Facilitades per Josep Pascual)

De fet, si mireu la gràfica, tret de l'episodi en què vam estar sota la influència del temporal Gloria, amb els rius abocant grans quantitats d'aigua al mar, la temperatura del mar aquest 2020 sempre ha estat força per sobre de la mitjana, superior a un grau durant moltes setmanes. Són dades facilitades per Josep Pascual, observador meteorològic i marítim de l'Estartit.

A Barcelona, l'aigua del mar del febrer ha igualat la més alta en 15 anys

Un febrer tranquil amb altes pressions, sec, càlid i sense temporals ha fet que l'aigua del mar registri la temperatura més alta un mes de febrer en 15 anys, amb igual valor que el 2007, amb 14,3 ºC. Ha estat un grau per sobre dels valors normals.

Dades de la temperatura del mar a Barcelona (Facilitades per Diego Lázaro)
Anar al contingut