Platja de Mataró (Joan Pérez)
Platja de Mataró (Joan Pérez)

La temperatura de l'aigua del mar se situa per sobre dels 20ºC

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquests són dies de tempestes, però entre xàfecs i nuvolades també podem trobar estones per al sol i per gaudir de les platges. Al llarg dels últims dies, els banyistes han pogut trobar temperatures més còmodes per al bany, ja que s'han animat a pujar per sobre dels 20ºC.

El mapa següent representa les temperatures a la superfície marítima obtingudes a partir de dades de satèl·lit:

 

Dades mesurades

Comencem el repàs a la Costa Brava, amb dades de l'observador Josep Pascual, de l'Estartit. Allà, la temperatura superficial ha superat aquests dies els 20ºC. En l' última observació, dissabte 13 de juny, el termòmetre marcava els 20,4º C. Dimarts 8, el registre va arribar a 20,8ºC, més de dos graus per sobre de la temperatura normal per aquestes dates de l'any, i una dada més pròpia de principis de juliol.

Els vents encalmats i la mar gairebé plana dels últims dies va afavorir que no hi hagués barreges d'aigua, i per tant el nivell superficial ha pogut escalfar-se més. El cap de setmana la situació s'ha complicat una mica, i les temperatures han baixat unes dècimes.

A Blanes, la temperatura ha arribat als 22º C dissabte. Ha pujat un grau i mig durant els últims dies, segons ens informava l'observador Joaquim Pruna.

A la Costa Central, l'observador Diego Lázaro va mesurar divendres una temperatura de 22,1º C a una profunditat d'1 metre, a la platja de la Barceloneta de Barcelona. Aquest valor suposa un ascens brusc, de 3ºC, de la temperatura superficial durant les 8 jornades anteriors a la mesura. És el valor més alt registrat per aquestes dates, com a mínim des de l'any 2006, i se situa 1,7ºC per sobre de la temperatura mitjana del període 2006-2014.

A la Costa Daurada, disposem de la dada de la boia de Ports de l'Estat de Tarragona, que aquest diumenge 14 de juny marcava una temperatura de 23.2º C.

Anar al contingut