La neu acompanya la quinzena edició de l'International Weather Summit, a Àustria

Enric AgudActualitzat

Aquest any s'ha celebrat la quinzena edició de l'International Weather Summit a Ischgl, poble i estació d'esquí del Tirol, Àustria, situat a la vall de Paznaun. El 3Cat hi ha estat present.
 


La trobada internacional ha reunit un total de 40 presentadors de televisió, ràdio, mitjans digitals de 10 països diferents. Hi han participat presentadors de Suïssa, Alemanya, Àustria, Bèlgica, Holanda, la República Txeca, Eslovàquia, Grècia, Anglaterra i Catalunya.

Taula rodona a l'International Weather Summit

Un espai de trobada, d'intercanvi d'informació, idees, inquietuds, de poder veure com treballen els altres companys de professió. Les conferències han estat centrades en els fenòmens meteorològics extraordinaris a la regió alpina d'aquest any i la seva connexió amb el canvi climàtic global. Des d'onades de calor fins a precipitacions inusuals i nevades extremes: meteoròlegs d'Àustria, Alemanya i Suïssa ens han apropat la nova realitat dels Alps.

Conferència a l'International Weather Summit


Com en cada edició, es premien presentacions en tres categories. Aquest any, el premi a la millor presentació a plató ha estat per a la méteo de la televisió pública de Grècia EPT1, amb Panos Giannopoulos. El premi a la millor presentació del temps a l'exterior, per a la cadena privada ITV de Gran Bretanya, amb Laura Tobin. I el millor reportatge, per un de dedicat a la sequera a Andalusia, presentat per Marco Kaschuba, de Wetteronline.

Panos Giannopoulos, Laura Tobin i Marco Kaschuba

 

A l'estació d'Ischgl, la temporada de neu va de finals novembre fins a principis de maig. Gràcies a les grans nevades de les últimes setmanes, el domini està obert totalment, des de les parts més altes fins al mateix poble d'Ischgl, situat al fons de la vall.
 


En altres anys, per aquestes dates no ha nevat tant. Fa anys, quan no hi havia canons de neu de cultiu, s'esquiava quan nevava bé i de vegades no era fins Nadal.

Ischgl, població de 1.600 habitants, és a la vall de Poznan i limita amb Suïssa. És coneguda per les seves muntanyes, l'estació d'esquí i els concerts de gran artistes com Elton John, Robbie Williams, Rihanna…

L'Enric Agud preparant la seva crònica de l'International Weather Summit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut