La nau Crew Dragon, la ISS i un bòlid travessen el cel amb quatre minuts de diferència

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquesta passada nit ha estat ben especial per als amants dels esdeveniments astronòmics: des de Catalunya s'han pogut veure, amb quatre minuts de diferència, l'Estació Espacial Internacional (ISS) i la nau Crew Dragon de SpaceX-NASA. Però no ha estat tot, perquè entre aquests dos ginys espacials s'ha colat un bòlid, segons nombrosos testimonis. Els núvols, però, han fet una mica la guitza.

Al vídeo que acompanya la notícia, podeu veure la ISS i la càpsula espacial gravats des de Tarragona per Carles Uriarte. En aquesta imatge de llarga exposició que ha compartit a Twitter l'usuari @ljuank, feta des de Llerona, es veuen les traces de l'Estació i la càpsula.

Pas de l'ISS i la nau Crew Dragon per Llerona (@ljuank)

Des del País Valencià, Paco Burguera ha gravat la ISS, el bòlid i la nau:


L'Estació Espacial Internacional

La primera a deixar-se veure ha estat la ISS, al voltant de les 23.12. Ha travessat Catalunya de nord-oest a sud-est.

 

 

La nau Crew Dragon

Al voltant de dos quarts de 10 del vespre hora catalana, es va enlairar el coet Falcon 9 de l'empresa SpaceX des del centre espacial Kennedy de Florida.

Una estona després, la càpsula Crew Dragon, amb els astronautes de la NASA Doug Harley i Bob Benhken a bord, es va separar del coet i va iniciar el seu camí cap a l'Estació Espacial Internacional.


Al voltant de les 23.16, la nau s'ha pogut veure al cel de Catalunya, amb permís dels núvols, i seguint la mateixa direcció que la ISS:


La nit de diumenge tornarem a veure la ISS sobre la vertical de Catalunya, i en aquest cas ja portarà a bord els dos astronautes i la càpsula Crew Dragon, com explica en aquesta pilulada l'expert Joan Anton Català:


Bòlid

Molts dels observadors que estaven pendents de la ISS i la nau espacial han pogut albirar un bòlid entre l'una i l'altra. Han pogut distingir la resplendor de color verd de l'estel fugaç, que ha aparegut en direcció est-oest. Recordeu que si veieu un bòlid podeu reportar-lo a la Xarxa Espanyola d'Investigació de Bòlids i Meteorits.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut