Dia de sol i mar a Palamós

La calorada s'ha acomiadat amb rècords de calor a Catalunya

Néstor GómezActualitzat

Duem un mes i mig amb temperatures esbojarrades, on tant trobem episodis de fred com de calor. Ara bé, la potència i l'anomalia de les temperatures càlides supera enormement els períodes freds de l'hivern que, per una altra banda, solen ser normals.

Les màximes de dilluns, 13 de març, van ser altíssimes. Fins a 6 estacions del Servei Meteorològic de Catalunya amb una antiguitat superior als 20 anys van batre rècord. Sense cap mena de dubte destaca el rècord de Cabanes, a l'Alt Empordà, amb 29,2 ºC. És la temperatura màxima més alta assolida a Cabanes des del 1991 i supera en mig grau l'anterior rècord de 28,7 ºC del 17 de març del 1997. A la vegada és, fins ara, la temperatura més alta del 2023. Però els 28 ºC es van registrar ahir a punts del Segrià, la Selva, el Priorat i a l'Empordà.

 

Unes temperatures de maig a ple mes de març amb una situació meteorològica que ha desafiat la xifra dels 30 ºC. Un fet excepcional si haguéssim arribat a aquest valor.

Un mes i mig de temperatures esbojarrades

Si bé febrer va ser, en general, fred, durant aquest mes i mig les temperatures han tingut grans alts i baixos. La primera i la tercera setmana de febrer van ser molt càlides, destaquen els 25 i 26 ºC dels dies 4 i 5 de febrer i els valors de 23 a 25 ºC amb algun rècord entre el 20 i el 21 de febrer. I entremig, períodes molt freds entre el 8 i el 10 i, sobretot, entre el 27 i 28 de febrer amb rècord de fred a alta muntanya: La mínima a Boí (2.500 metres) va baixar fins als -19,6 ºC. I març ha començat amb temperatures desbocades amb rècord de calor dissabte, 11 de març, amb valors de fins a 28,4 ºC a Alcanar, als quals cal sumar els rècords d'ahir.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut