Ja és primavera a la natura

Actualitzat

Una família de marmotes a la Tosa, Emili Vilamala

La serra de Moixeró, per sobre dels 2.000 metres, ja respira la primavera. La neu que quedava ja ha marxat i les marmotes s'han despertat del seu recés hivernal i ja corren pels prats. Fan cara de salut. Tot i que es van extingir del Pirineu fa uns 15.000 anys, la repoblació que es va fer amb 400 exemplars provinents dels Alps a mitjans del segle passat ha estat tot un èxit. Ara s'estima que hi ha uns 10.000 exemplars de marmota, i pel que sembla, aquest any n'hi ha un de nou.

A la primavera, si surts per un bosc, potser hi ha sant Jordi mirant una flor. Ell cuida les plantes, el riu i els rocs

El desglaç es nota a tot el Pirineu, però on es fa més evident és als rius del Pallars i l'Aran. A l'Alt Pirineu encara hi queda força neu, i la imatge fantàstica del riu ple de banda a banda és una de les típiques de la primavera pirinenca. Les conques de les Nogueres i del Segre estan força bé pel que fa a reserves d'aigua aquesta primavera. (Imatges: Sisco Guasch, Alt Àneu)

I si es mira dins l'aigua, en aquesta època segur que hi descobrireu capgrossos, futures granotes i gripaus, que aprofiten l'aigua abundant i fresca primaveral! (Imatges: @Timethetrue2021)

També a la mar s'hi nota la primavera!

Aquest és un peix bot o peix lluna de més d'un metre de diàmetre, que observava ben a prop mentre el gravaven alimentant-se de barquetes de Sant Pere o "Velella velella". En els mesos de primavera, s'ha d'extremar la precaució a la mar, ja que és molt freqüent trobar aquests peixos menjant o descansant a la superfície. Amb aquesta mar tan increïblement plana d'aquests dies de primavera, es poden tenir dies de navegació molt agradables i amb moltes possibilitats d'albiraments.(Imatges: IG fotografia de fauna marina @jara.natura)

A la primavera vigila el jardí

A tots els jardins i a la muntanya ja s'hi veuen flors i papallones. Tradicionalment, les papallones grogues s'associen a l'optimisme, la felicitat i a la fortuna, també a l'esperança, però el que és segur és que veure papallones volant entre les flors és un símptoma ben evident de primavera. (Imatges: Miquel Galceran Palafrugell)

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut