3 d'abril de 2022: insòlita nevada a l'abril al Berguedà, Osona i el Ripollès

Néstor GómezActualitzat

L'entrada de la primavera del 2022 va ser ben curiosa perquè, en comptes de mirar cap a l'estiu, va virar radicalment cap a un temps plenament hivernal. Una nevada molt efímera que, almenys durant unes hores, va permetre gaudir de pobles blancs.

Si durant el matí del dia 3 d'abril del 2022 la neu va aparèixer a punts del massís del Garraf, de Collserola o es va deixar veure en algunes poblacions del Vallès, com Sant Cugat, a la tarda es va reactivar i es va quedar estancada al nord del Berguedà, el Lluçanès i el nord d'Osona.

Aleix Serra, meteoròleg de Meteocat, qualificava la situació de nevada insòlita a Berga al mes d'abril. Si bé cada pocs anys es veu nevar a l'abril a Berga, la darrera vegada que la neu va agafar a terra va ser el 16 d'abril del 2021. Dels últims 27 anys, la neu només havia agafat una vegada: 1 cm el 15 d'abril de 1999. El 2022 van caure uns 10 cm a la part alta de Berga i entre 3 i 5 cm a la part baixa de la població. El gruix més important d'aquesta singular nevada es va donar a Sant Boi de Lluçanès amb 23 cm, seguit dels 15 cm d'Alpens.

Apujar la persiana aquell matí va ser tot un espectacle, amb el color blanc com a gran dominador del paisatge del nord d'Osona i Berga. Aquí en teniu una mostra.

Berga nevat a l'abril (Jordi Pueyo)

Al nord d'Osona, la primera llum del dia revelava a ulls de tothom la neu caiguda durant les darreres hores.

Imatges de Torelló amb neu (Martó Oliveras)

Però sense cap mena de dubte, les imatges més impactants són les que ens heu fet arribat del moment de la nevada.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut