Entra en erupció el volcà Ruang, després de 22 anys de silenci

Actualitzat

Les imatges de l'erupció massiva del volcà Ruang impressionen per la grandiositat, però també per la intensa activitat elèctrica que l'acompanya. Es tracta de llamps volcànics, una situació d'enorme acumulació d'electricitat estàtica en la columna de cendres del volcà, que esdevenen descàrregues i fins i tot veritables llamps, que il·luminen la massa fosca de cendres que ejecta el volcà. Sovint, aquestes falses tempestes reben el nom de "tempestes brutes".

 

La imatge de satèl·lit mostra la virulència de l'erupció. La imatge de l'esquerra és la cendra i la de la dreta, el diòxid de sofre.

 

El Ruang està situat en una illa volcà a Indonèsia, a la Cèlebes del nord, també anomenada Sulawesi en llegua indonèsia. Té una alçada d'uns 725 metres i ha fet erupció dimarts, dia 16 d'abril, a tres quarts de deu del vespre, hora local. Les autoritats de la zona informen que 800 persones dels pobles de l'illa del volcà han hagut de ser desallotjades d'emergència cap a una illa veïna.

 

A conseqüència de l'erupció, l'aeroport de Manado ha hagut de restringir el seu funcionament i ha estat tancat durant 24 hores. Les autoritats meteorològiques de la zona encara marquen alerta vermella per a la navegació aèria. La columna de cendres ha pujat més de dos quilòmetres, però hi ha avisos de cendres fins al nivell de vol de 50.000 peus, a uns 15.000 metres d'altitud.

 

Després de l'erupció, es va emetre un avís de tsunami i d'evacuació al voltant de sis quilòmetres del volcà per la possible caiguda de pedres.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut