Les Filipines

El tifó "Hagupit" causa una trentena de morts i deixa 2 milions d'evacuats i 13.000 vivendes destruïdes a les Filipines

El tifó "Hagupit", que va arribar a la màxima categoria, s'ha convertit en una tempesta tropical i es debilita al pas per Manila

Néstor GómezActualitzat

Un total de 27 persones han mort a causa del supertifó "Hagupit" a l'illa de Samar, a les Filipines. La majoria han mort ofegades per la crescuda de les aigües a Borongan, la principal població d'aquestes illes. El balanç de víctimes podria augmentar. El pas del tifó ha deixat 2 milions d'evacuats i 13.000 vivendes destruïdes.

El tifó és ara una tempesta tropical i s'ha anat debilitant en la seva direcció cap a la capital, Manila. En tot cas, les autoritats han informat que les pluges intenses poden provocar encara inundacions. 

En el moment d'arribar a les Filipines, l'"Hagupit" era un tifó d'intensitat equivalent a un huracà de categoria 3. Diumenge al matí, el tifó havia perdut un grau més i tenia una intensitat equivalent a un huracà de categoria 2, del màxim de 5 de l'escala de classificació de Saffir-Simpson. La pressió en l'ull del tifó era de 955 hPa i generava vents sostinguts de 150 km/h, amb cops de 210 km/h, segons l'Agència Meteorològica del Japó, la responsable de la monitorització de la zona.

El tifó "Hagupit" ha afectat 40 milions de persones a les Filipines. A Manila ha arribat més rebaixat, però encara amb vents superiors als 100 km/h i amb risc de grans pluges. L'any 2013, les Filipines va ser escombrada pel superfitó "Haiyan", d'intensitat excepcional, amb vents superiors als 310 km/h.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut