Dissabte variable i amb tímides precipitacions al vessant nord del Pirineu

Alberto AlcántaraActualitzat

El cap de setmana serà de temps anticiclònic, tot i que les cues dels fronts de núvols que passaran per França també s'allargaran fins a casa nostra i deixaran un cel variable en conjunt. Bufarà mestral matinal al Camp de Tarragona.

Cel variable a Besalú (Montse Aubert)

Dissabte amb tímides precipitacions al nord

Dissabte serà un dia variable pel pas de teranyines de núvols prims i estones de núvols mitjans una mica més compactes. Veurem, també, alguns bancs locals de núvols baixos matinals cap a la Catalunya Central i el nord-est. A més a més, al vessant nord del Pirineu quedaran retinguts els núvols baixos, cosa que farà que el cel estigui més tapat, sobretot a la Vall d'Aran i nord de l'Alt Pirineu. Entre primera hora de la tarda i la mitjanit esperem febles precipitacions en aquest sector. També pot caure alguna gota o floc de neu a la resta del vessant nord. La cota de neu durant la segona part del dia haurà pujat entre els 2.300-2.600 metres al llarg de la serralada.

Fred matinal

Tot i que la serenor de la matinada ha portat el fred de bon matí a tot el país, durant el migdia notarem una pujada marcada de les temperatures al Pirineu i en punts de les Terres de l'Ebre. A l'extrem sud, les temperatures més altes del dia tocaran els 20-21 ºC. Estarem entre 15 i 17 ºC a la costa i al prelitoral, i a uns 16-18 ºC per Ponent. A la resta, tindrem valors d'entre 12 i 15 ºC.

Diumenge, pujada forta de les temperatures

El temps serà estable, amb un domini del sol mig enteranyinant o enterbolit a estones, i acompanyat d'unes temperatures molt elevades. A primera hora del matí costarà trobar indrets del país on glaci. Podríem ser davant d'una jornada sense temperatures negatives a tot el país. Al migdia, l'ambient serà menys fred en general, i en alguns casos molt suau, amb màximes que tocaran i superaran els 22 ºC.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut