Efectes de la Bettina a Rússia: nevada històrica a Moscou i onades gegants a Sotxi

La borrasca Bettina, que des de divendres passat ha creuat els països de sud-est del continent, ha causat grans estralls en algunes zones de Bulgària, Romania, Ucraïna i Rússia.

Moscou ha viscut la nevada més intensa del novembre en 40 anys

A Rússia, les tempestes de neu i les inundacions han afectat nombrosos punts del país. En el cas de Moscou, un terç de la precipitació de tot el novembre va caure entre diumenge a la nit i dilluns al matí. És la nevada més gran en el darrers 40 anys en un mes de novembre. Una gran quantitat de vols dels tres aeroports de Moscou van operar amb retard i, fins i tot, es van cancel·lar. Les autoritats municipals van mobilitzats més de 50 equips amb un total de 1.500 persones per netejar les vies del ferrocarril. Una nevada persistent que pot durar fins a finals de setmana.

Inundacions al sud del país, amb gran destrucció a Sotxi

La potent borrasca va colpejar amb força el mar Negre amb fortes ventades, de fins a 140 km/h, que van aixecar grans onades a la costa est del mar Negre. Quatre persones han mort durant el temporal.

Sotxi ha estat una de les ciutats més afectades amb gran destrucció a tota la façana costanera. La tempesta, acompanyada de forts vents, va aixecar sostres i va tombar arbres. Les grans onades van inundar carrers i els hotels situats vora el mar. La línia de tren entre Sotxi i Tuapse va quedar suspensa a l'aire en quedar desfalcada per l'embat de les onades. Aquesta tempesta està considerada la pitjor del segle en aquesta zona del país.

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut