Tarda de núvols en retirada i poca pluja

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge tenim amb un nou canvi de temps, amb un sistema frontal que està regant moltes comarques de la meitat nord de Catalunya, tot i que sense registres importants.

Pluja, però poc abundant

El front ha anat una mica més ràpid del previst, i la seva incidència ha estat gairebé inapreciable al sud del país. Durant la primera meitat del dia, els registres més abundants arrivaben als 10 mm.

Durant la tarda, el front s'anirà retirant, i els xàfecs seran molt dispersos i minsos, més probables cap al nord-oest. S'obriran grans clarianes per l'oest. A última hora i durant la matinada, els ruixats quedaran restringits al vessant nord del Pirineu, coincidint amb el reforçament del vent de nord. La cota de neu continuarà baixant fins als 1.200 metres, fins i tot per sota dels 1.000 metres de matinada. També entrarà el mestral al terç sud del país. A la nit s'obriran grans clarianes, però també hi haurà molts núvols baixos i boires, que quedaran enclotades sobretot a la depressió central.

Menys amplitud tèrmica

L'augment de la nuvolositat ha fet pujar de manera clara la temperatura de primera hora, mentre que les temperatures diürnes quedaran limitades pels mateixos núvols i la pluja a molts indrets. Això farà més petita la diferència entre màximes i mínimes. Ens mourem entre els 10 i els 15 ºC en una gran part del país.

I dilluns...

Recuperarem la calma anticiclònica, tindrem una mica de mestral i tramuntana. Les precipitacions seran residuals, situades al vessant nord del Pirineu, i amb una cota de neu que voltarà els 1.000 metres. El matí serà força més fred.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut