Dimecres, un dia de sol i d'inici de la calorada

Desem les jaquetes dels darrers dies perquè al llarg de la setmana s'imposarà la màniga curta

Néstor GómezActualitzat

Canvi radical en el temps. D'una Setmana Santa amb tot tipus de temps pel pas continu de línies núvols i de precipitacions, passem a una setmana ben plàcida, amb un clar predomini de l'estabilitat atmosfèrica. I no només això, sinó que s'espera una gran calorada per a finals de setmana que elevarà les màximes cap als 30 ºC per primer cop en aquest 2024.

Cel serè a Solsona (Pere Riu)

Del sol arreu als ruixats de tarda al Pirineu

Els núvols de la matinada desapareixeran amb rapidesa i el dia es llevarà serè arreu. Un bon sol que ens acompanyarà durant tot el dia a la major part del país. A partir del migdia apareixeran núvols sobre el Pirineu que deixaran alguns ruixats dispersos, la cota de neu rondarà els 2.200 metres. Els ruixats i els núvols desapareixeran arribada la nit.

Màximes de 25 ºC o més

A partir d'aquesta jornada arrenca una calorada que ens acompanyarà fins més enllà del cap de setmana, amb valors que tocaran sostre el propers dissabte. Ja de bon matí el fred, de valors inferiors als 0 ºC se situaran les cotes altes del Pirineu o en alguns fons de vall puntual. A la resta del país, el matí serà fresc o molt suau. Ara bé, el sol escalfarà amb força de la mà del vent aponentat que dispararà la temperatura amunt. S'esperen valors de 25 ºC a les Terres de l'Ebre, sense descartar algun 26. Al Pirineu, les màximes fregaran els 20 ºC.

I els propers dies...

L'estabilitat atmosfèrica persistirà, amb dies de molt de bo. La notícia de la setmana serà la calor que s'acosta, la primera gran calorada de l'any.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut