Dimecres, ruixats matí i tarda amb temperatures estancades

Persisteix el temps insegur, és la tònica general dels últims dies

Néstor GómezActualitzat

Hi ha una dita que diu "No és bon maig si no deixa la bassa plena", ben segur que no omplirem els pantans, però ben segur les pluges registrades durant aquest mes ajuden molt a minimitzar lleugerament la sequera tan extrema a la qual estàvem immersos. Aquest mes, les reserves d'aigua han pujat a les conques internes del 19 al 27% i les reserves dels pantans catalans de la conca de l'Ebre han augmentat del 52 al 58%.

Cel cada cop més tapat a Prats i Sansor (Marta Espinet)

Més ruixats

El dia es llevarà amb amenaça de ruixats entre el delta del Llobregat i la Selva, localment moderat. Els ruixats més intensos cauran sobre el mar, sense descartar algun fenomen violent, com mànegues. Uns ruixats que es mantindran fregant la costa fins a mig matí. Un cop es retirin cap al migdia el temps quedarà molt assolellat arreu del país. Un sol que no durarà gaire perquè a partir d'aquesta hora, del migdia, creixeran nuvolades al Pirineu i al prelitoral. Els primers ruixats cauran a partir del migdia al Pirineu i descarregaran amb intensitat a la Garrotxa, Alt Empordà i Pla de l'Estany, localment amb tempesta i calamarsa. Altres ruixats més escarransits cauran sobre les muntanyes del prelitoral i al massís dels Ports. Amb l'arribada de la nit aquests ruixats desapareixeran; però, en canvi, entrarà una línia de pluges per Ponent.

Temperatures primaverals

En aquesta època de l'any es nota molt la diferència de temperatura entre el sol i l'ombra. Ara, el sol emet la mateixa radiació que a finals de juliol però, en canvi, el terra no està escalfat i fa que notem clarament aquest gran contrast tèrmic. Les temperatures màximes no arribaran als 20 ºC al Pirineu, mentre que les més càlides rondaran els 26 graus a les Terres de l'Ebre.

I els pròxims dies...

Els dies de sol al matí i ruixats a la tarda es mantindrà fins divendres. En canvi, el cap de setmana serà més assolellat i amb escassa presència dels ruixats, i amb un ambient força més càlid.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut