Dilluns, tímides precipitacions al nord, vent de ponent i pujada de la temperatura diürna

Alberto AlcántaraActualitzat

Avui l'anticicló anirà recuperant posicions sobre Catalunya. Al mateix temps, un sistema frontal molt afeblit avançarà per l'interior de la península Ibèrica i una petita pertorbació entrarà per la costa atlàntica francesa. Això portarà alguns núvols i tímides precipitacions. El vent de l'oest es reforçarà a la meitat sud del país durant la tarda.

El Puigmal nevat i Campdevànol (Joel Bares)

Poca precipitació al nord

Serà un dia de cel variable, per l'arribada de nuvolositat per l'oest i pel nord, però el vent escombrarà i trencarà els núvols amb facilitat, i per això veurem grans clarianes en general. Els núvols més abundants i compactes es localitzaran a l'extrem nord de Catalunya. Entre mig matí i el vespre plourà o nevarà de manera intermitent al vessant nord del Pirineu. La cota de neu se situarà entre uns 1.400 i 1.700 metres. No es descarta que arribi algun ruixat també al nord de l'Empordà, però en tot cas parlem de quantitats molt poc abundants.

Vent de l'oest i tramuntana

Durant el matí farà poc vent, però cap al migdia començarà a entrar el vent de ponent i nord-oest per la meitat sud, amb cops més forts al Camp de Tarragona. A última hora ja afluixarà, però al mateix temps s'intensificarà la tramuntana a l'Alt Empordà.

 

Temperatura en ascens

El canvi més notable serà el de la temperatura diürna. Al matí encara farà fred, amb algunes glaçades a la meitat nord. Les màximes pujaran 3 o 4 ºC pel sud i l'oest del país. En canvi, cap al quadrant nord-est seran molt semblants a les de diumenge. Els valors més alts pujaran cap als 19 a 21 ºC en punts del litoral i prelitoral central i sud.

I dimarts...

L'anticicló s'establirà de manera més clara, el vent encalmarà i la precipitació desapareixerà. El sol recuperarà protagonisme.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut