Dilluns, nova tongada de ruixats i tempestes localment fortes

RedaccióActualitzat

Encetem el tram final del mes de maig i tot indica que ho farem amb més dies d'inestabilitat, alimentada per un aire fred en alçada que no es retira del tot. Temps, per tant, marcat pels ruixats. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de precipitació.


Ruixats i tempestes

Serà un nou dia de cel típìcament primaveral, molt viu, amb ullades de sol i cel blau que alternaran amb nuvolades amb més o menys desenvolupament, segons l'indret i el moment de la jornada. Pel que fa a la pluja, es preveu un dia força caòtic. Els diferents models donen opcions diferents.

De matinada es poden registrar alguns xàfecs al terç sud, i potser algun encara aguanta a primera hora del matí a comarques de Tarragona i Barcelona. A últimes hores del matí, ja tindrem nuvolades que descarregaran nous xàfecs i tempestes, principalment al Pirineu, Prepirineu i prelitoral. Entre el migdia i tarda seran localment forts, sobretot cap a l'interior del nord-est, tot i que també pot arribar alguna tempesta cap als Ports.

Temperatura a ratlla

La temperatura es mantindrà més o menys dintre dels valors normals per a l'època, però les màximes pujaran cap a Ponent, les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, per l'entrada de vents de component oest. Es poden registrar valors d'uns 25 a 27 ºC en aquests sectors, i també en punts de la Catalunya Central.

I dimarts...

Repetirem ruixats i tempestes localment intenses, més probables i abundants al llarg del Pirineu, Prepirineu i prelitoral. La temperatura canviarà poc.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut