Arrenca la setmana amb mestral i tramuntana, i amb més sol que no pas núvols

Recta final de març sense pluges i fort ascens de les temperatures, tocarem els 30 ºC

Alberto Alcántara/Néstor GómezActualitzat

Comencem una nova setmana dominada per les altes pressions. El centre anticiclònic anirà basculant des de França, on se situarà aquest dilluns, i les Açores. Mala notícia pel que fa a la previsió de pluja a Catalunya.

Albada a Calella (Pere Lluís Donoso)

Mestral i tramuntana

El moviment de l'anticicló provocarà un canvi del patró de vents, que passaran del ponent fort de diumenge al domini del cerç i el mestral al terç sud, i de la tramuntana a la Costa Brava. A la costa central dominarà la marinada durant les hores centrals del dia.

Vent previst per dilluns al migdia(TVC)

Núvols al terç nord

El matí serà força assolellat en general, però durant la matinada i el matí tindrem núvols al vessant nord del Pirineu, on continuarà precipitant de manera feble i intermitent, amb una cota d'uns 1.400 metres.

Durant la tarda, es mantindrà molt assolellat en general, però creixeran noves nuvolades cap al nord-est. No descartem alguns ruixats molt dispersos i minsos cap al vespre, cap al Ripollès o la Garrotxa. La cota de neu voltarà els 1.700 o 1.800 metres. A banda, els núvols del vessant nord s'esquerdaran més. A partir de la nit, augmentaran els núvols baixos cap a la Costa Brava i la Costa i el prelitoral central.

Temperatura més baixa a primera hora

Notarem un descens de la temperatura de primera hora, de fins a 4-6 ºC en molts casos. La temperatura màxima baixarà poc en general, tret de punts del litoral i prelitoral central i de les Terres de l'Ebre, on també hi haurà baixades de 4 o 5 ºC, i de l'extrem nord-est, on tindrem una pujada de la temperatura. Els valors més alts voltaran els 22-23 ºC per Ponent, les Terres de l'Ebre, la costa i el prelitoral sud i el prelitoral central.

I dimarts...

El més destacat seran els núvols baixos matinals en punts de la Catalunya Central i de la costa i el prelitoral central, fins i tot són possibles alguns plugims entre la matinada i mig matí. Som davant una setmana ben càlida amb possibilitat d'acabar el mes amb màximes de 30 ºC.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut