Dijous, temps típic de maig amb ruixats i un sol de poc fiar

Persisteix i persistirà el temps insegur; ruixats durant tota la setmana

Néstor GómezActualitzat

Són dies amb alternança de ruixats amb estones de sol, cosa que ens obliga a tenir ben a la vora el paraigua i les ulleres de sol. L'aire fred a les capes mitjanes de l'atmosfera alimenta la inestabilitat i permet el desenvolupament de les nuvolades. I d'aquí, només hi ha un pas per descarregar ruixats, més o menys intensos.

Cel cobert a l'Ampolla (Gemma Monllau)

Ruixats matí i tarda

El temps insegur el viurem a partir de mig matí, amb ruixats que entraran per l'Alta Ribagorça. Serà cap als volts del migdia quan apareixeran ruixats a les Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona, els quals avançaran i s'intensificaran cap al Vallès i Barcelona en el seu camí cap a les comarques de Girona, on plourà durant la tarda. També durant la tarda cauran ruixats a qualsevol punt del Pirineu, amb una cota de neu situada a uns 1.800 metres.  Per si de cas, paraigua plegable a la bossa.

Temperatures estancades

Les mínimes i les màximes es mouran poc respecte els valors de dimecres. Potser, les temperatures màximes del prelitoral i de la Catalunya Central baixaran entre 2 i 6 graus per efecte dels ruixats, si en cauen. Els valors més alts del dia fregaran els 25 ºC a la Ribera d'Ebre i a l'interior del Baix Ebre.

I la recta final de setmana...

Tindrem més estones de sol però sempre sota la batuta amenaçadora de les nuvolades que deixaran ruixats durant les tardes.

 

 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut