Dijous, més ruixats en el penúltim dia insegur de la setmana

A qualsevol hora del dia caldrà tenir un ull al cel i un altre a la imatge del radar

Néstor GómezActualitzat

Les grans nuvolades que provoquen xàfecs intensos acompanyats de tempesta i, fins i tot, de calamarsa estan alimentades per aire fred a les capes mitjanes de la troposfera, cap als 5.500 metres. Un aire fred que ens acompanya des de fa deu dies i és el responsable que cada dia tinguem precipitacions, sobretot, durant les tardes.

Nuvolades amenaçadores (Josep Giralt)

Ruixats, matí i tarda

De matinada una línia de pluges ha avançat des de la Catalunya Central fins a la Costa Brava, deixant quantitats d'un 5 mm a Oliana, Solsona, la Quar i Berga, fins a les 6 del matí. Uns ruixats que a primera hora del matí hauran marxat del tot. Però el temps persistirà insegur i ho notarem a darrera hora del matí amb ruixats febles a la Costa Daurada, a la Central i al prelitoral. En paral·lel, a partir del migdia els xàfecs descarregaran al Pirineu Oriental, localment intensos a les capçaleres del Ter i el Freser, l'Alta Garrotxa i a l'Albera. Els ruixats, d'intensitat moderada, també es presentaran a la resta del Pirineu i al prelitoral i litoral entre el Camp de Tarragona i l'àrea de Barcelona. No es descarta algun ruixat feble al massís dels Ports. El temps més assolellat del dia es veurà a Ponent.

Temperatures similars

Les temperatures de dijous seran ben similars a les de dimecres. Al migdia, potser seran una mica més baixes a l'est del país i una mica més altes a l'oest, preferentment a l'interior de les Terres de l'Ebre. Les màximes més altes del dia rondaran els 26 ºC.

I la recta final de setmana...

Divendres serà el darrer dia amb ruixats. A partir d'aleshores, tot coincidint amb el cap de setmana, el temps serà plenament assolellat i amb un clar augment de les temperatures

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut