Dijous, ambient ben càlid a l'interior amb boires marítimes a la costa

Les borrasques atlàntiques ens injecten l'aire càlid del nord d'Àfrica

Néstor GómezActualitzat

El moviment de les masses d'aire funciona com un gran engranatge, de manera que els vents en un anticicló giren en el sentit horari i els d'una borrasca o pertorbació en sentit antihorari. En funció d'on se situïn aquests centres d'acció, anticicló i borrasques, tindrem un tipus de temps o un altre i una massa d'aire més càlida o més freda. Ara i durant els pròxims dies, la borrasca situada al nord-oest de Galícia, amb el vent amb gir antihorari, arrossegarà l'aire càlid del nord d'Àfrica i farà que les temperatures es disparin al llarg de la setmana.

Cel serè a Sant Fruitós de Bages (Josep Hernández)

Sol i boires

En general, el dia serà plenament assolellat o amb algun núvol prim a l'interior, sense importància. No s'espera que plogui enlloc del país. Ara bé, el protagonista de l'estat del cel seran les boires marítimes, que de bon matí i cap al migdia poden penetrar per la costa, des del cap de Begur fins al delta de l'Ebre. Unes boires que estaran descansant sobre el mar i que, empeses per un lleuger ventet, tocaran terra en qualsevol moment del dia, sobretot a partir del migdia.

Màximes desbocades a l'interior i normalitzades a la costa

Si bé les temperatures matinals tindran un comportament anàleg a tot el país, amb un matí sense fred, el de les màximes serà dispar en funció de l'indret. L'arribada de la massa d'aire càlida farà que a tot l'interior la temperatura sigui molt alta, on s'esperen valors de 24 ºC o més i al voltant dels 27 ºC a l'Alt Empordà, la Garrotxa, el Gironès, la Selva i el Pla de l'Estany. Per contra, el litoral es trobarà sota els efectes de l'aire carregat d'humitat procedent del mar, juntament amb les boires costaneres, cosa que farà que les màximes es quedin entorn dels 20 ºC.

I els pròxims dies...

L'estabilitat es mantindrà els propers dies, cosa que es traduirà en sol, boires i alguns núvols decoratius. L'autèntic protagonista de la segona meitat de setmana serà la calorada. Farà calor, amb màximes de 30 ºC o més, durant el cap de setmana.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut