Dades i imatges d'una tarda de xàfecs amb calamarsa pel nord-est

Els xàfecs acompanyats de calamarsa van deixar poca precipitació acumulada en general, però va provocar una incidència notable a l'AP-7

Alberto AlcántaraActualitzat

La tarda de dissabte ens va portar els xàfecs esperats al nord-est, acompanyats de calamarsa. Tot i que la precipitació acumulada va ser poc abundant en general, es van donar alguns registres puntuals d'uns 15 mm, i la calamarsa va provocar una incidència notable a l'AP-7. 
 

Registres modestos

El mapa següent recull alguns dels registres destacats de la jornada, localitzats al nord i nord-est. Finalment, com indicaven els mapes més optimistes, la precipitació va arribar fins al litoral, i destaquen els 9 mm amb calamarsa a Mataró. Però les quantitats més importants, al voltant dels 15 mm, van tocar punts de l'Alt Empordà i, sobretot, pels volts del Montseny, on la precipitació va adquirir formes diverses: calamarsa, neu i neu rodona.

Pluja acumulada el dissabte 24 de febrer

 

Les imatges

Al llarg de la tarda es van compartir nombroses imatges dels xàfecs amb calamarsa. Un cel típic de primavera, amb grans nuvolades alimentades per aire fred en altura i el rebuf superficial que injectava humitat cap al nord-est.

 

 

Trobareu moltes fotografies i vídeos de l'episodi a la secció "Les teves fotos" al portal del temps, i també a les xarxes socials. 

 


Diumenge sense calamarsades

Aquest diumenge, la situació meteorològica canvia completament: l'aire fred en altura que va alimentar les calamarsades d'ahir va en retirada. Primer tindrem un front càlid que portarà molts núvols i, bàsicament, plugims per l'oest. Però un cop passi el front fred, ja de cara a dilluns, entrarà una nova glopada d'aire fred que pot alimentar noves calamarsades per a dilluns. 
 

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut