Diumenge amb sol i amb calor, però tarda i vespre variables

Després de 12 dies de ruixats, aquí i allà, arriba un cap de setmana força tranquil i amb flaire d'estiu

Néstor GómezActualitzat

Petit canvi de temps aquesta tarda

Després de tants dies de ruixats, més o menys generals i més o menys intensos, alimentats per un gran embossament d'aire fred sobre el Cantàbric, arriben dies molt més tranquils. De fet ja no ha plogut enlloc aquest dissabte, tot i les nuvolades i boires que durant la tarda han tapat el Ripollès. L'aire fred  a cotes altes de la troposfera ha marxat i ara estarem a l'espera d'un front fred el proper dilluns. Calor aquest diumenge i pocs dies més
 

Temps de sol amb núvols inofensius (Iolanda Garrido)

Diumenge més calorós i amb grans clarianes

Si bé les temperatures mínimes pujaran una mica, les temperatures màximes ho faran amb molta més energia. S'espera que a l'interior del país i al Pirineu les màximes pugin entre 4 i 8 graus més que les d'aquest divendres. Els valors més elevats del dia fregaran els 30 o 31ºC a Ponent i els 25/27 ºC se superaran a bona part de les comarques de l'interior. Ambient més suau a la costa, amb marinada una mica més fresca.

Calor al migdia i alguna tronada puntual

Acabarem la setmana amb un clar domini del sol. Apareixeran alguns núvols durant el matí, però seran inofensius. Els únics núvols amenaçadors es veuran a la tarda a l'Alt Pirineu i a l'Aran amb possibilitat de deixar algun ruixat o quatre trons. Sembla que serien més probables a partir de les 5 o 6 hores de la tarda i fins al vespre al Pirineu Oriental i al Principat d'Andorra.

Dia assolellat al delta de l'Ebre (Francesc Sans)

Sense cap mena de dubte, el protagonista d'aquest diumenge serà la calor, amb màximes que tocaran els 30 ºC a Ponent i s'acostaran molt a aquest valor a l'Empordà, uns 28 graus. L'últim dia que es van registrar els 30 ºC a Catalunya va ser el 12 de maig a Alcarràs i, per tant, igualant el valor més alta d'aquest dissabte.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut