"Atles de núvols de l'Observatori Fabra"

Tots els núvols, fotografiats i classificats amb els seus noms i la seva descripció

Actualitzat

Aquest divendres s'ha presentat a l'Observatori Fabra, de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, l'"Atles de núvols de l'Observatori Fabra", il·lustrat amb fotografies d'Alfons Puertas i textos i gràfics del Dr. Javier Martín-Vide.

Fotografia: Lluís Pujol

L'atles de l'Acadèmia es fonamenta en l'"Atles Internacional de Núvols" de l'Organització Meteorològica Mundial. però amb tots els termes traduïts al català i amb totes les fotografies per a cada tipus de núvol, també les espècies i els accessoris i totes les particularitats.

El llibre és una molt bona eina per aprendre a conèixer, diferenciar i identificar tots els núvols del cel. S'ha fet amb el rigor científic de l'Acadèmia de Ciències i les magnífiques fotografies d'Alfons Puertas, observador de l'Observatori Fabra de Barcelona..

A l'acte de presentació hi han assistit molts aficionats a la meteorologia i l'observació meteorològica, i també el director del Servei Meteorològic de Catalunya, Eliseu Vilaclara, el de l'Institut Cartogràfic de Catalunya, Jaume Massó, I el president de l'Institut d'Estudis Catalans, Dr. Joandomènec Ros.

Fotografia: Ferran Gil

Anar al contingut