Barcelona el 31 de desembre del 2022 (Eva Gimeno)

El 2022 s'acaba amb el tercer rècord de calor del desembre a l'Observatori Fabra en una setmana

Va ser una de les 5 estacions de la XEMA que va registrar el seu valor més alt per a un mes de desembre

Alberto AlcántaraActualitzat

L'any 2022 no podia acabar d'una altra manera que amb nous rècords de temperatura. Van ser 5 rècords de temperatura màxima del desembre. Un dels quals, el de l'Observatori Fabra, de Barcelona, per tercer cop en una setmana.

Amb aquesta piulada, el Servei Meteorològic de Catalunya comunicava els rècords registrats a les estacions de la Xarxa d'Estacions Meteorològiques Automàtiques (XEMA) amb més de 10 anys de dades.  A banda de Barcelona, es va assolir la temperatura màxima del desembre a les sèries de Castellbisbal, Falset, Blancafort i Artés.

 

 

Al mapa de màximes registrades es pot observar com es van assolir valors de 20 ºC o més a moltes estacions de la façana litoral i el prelitoral. El contrast: les zones més enclotades, on la boira va provocar un ambient fred, amb màximes inferiors als 10 ºC.

Temperatura màxima del 31 de desembre de 2022

Tercer rècord al Fabra en pocs dies

Sense dubte, per la rellevància de la sèrie centenària, el nou rècord del Fabra és la dada més important. Una màxima de 22,4 ºC, que va superar el registre assolit el dia de Nadal (21,7 ºC). Recordem que, al seu torn, el rècord de Nadal va ser el segon consecutiu, després de l'assolit el 24 de desembre (21,4 ºC).

El nou any ens porta una relativa normalització de la temperatura, com podeu veure al meteograma de Barcelona. Avui encara estarem amb uns valors uns 7 ºC per sobre de la mitjana climàtica en el nivell de referència dels 850 hPa.

 
ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut