Cercador

S'han trobat 11592 resultats per qui.

  • Com escollim els llibres?
    Escolta àudio
    La lletra petita

    Com escollim els llibres?

    La lectura comença amb un primer pas, la tria de la història que d'una manera o altra es llegirà. Però qui ha de seleccionar allò que llegim? Quin paper pot jugar l'adult en aquell instant? Què hem de tenir en compte a l'hora d'escollir un bon llibre? És possible que aquest moment tingui més complexitat i rellevància del que es podria pensar d'entrada. Ens ajuda a descobrir-ho Àgata Losantos, llibretera de la llibreria Isop d'Olot i mediadora literària.

  • La col·laboració de Bad Gyal i Rosalía i les llàgrimes de Noemí Galera
    Escolta àudio
    Que no surti d'aquí

    La col·laboració de Bad Gyal i Rosalía i les llàgrimes de Noemí Galera

    En aquest "Que no surti d'aquí" parlem del vincle de Bad Gyal i Rosalía, dels preparatius de la Met Gala, de la bessonada de Marta Pombo i de Noemí Galera a "La turra". Avancem qui protagonitzarà l'anunci d'aquest estiu d'una marca de cervesa. També expliquem on es casarà el xef Jordi Cruz i parlem dels seus negocis.

  • Tomeu Penya: "Procuro que no entri el vell dins meu"
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    Tomeu Penya: "Procuro que no entri el vell dins meu"

    Entrevistem el cantautor Tomeu Penya el dia que fa un concert a la sala Luz de Gas dins el Barnasants, i quan falten pocs dies perquè surti el seu nou disc, "Sa vida són dos dies". Amb 50 anys de trajectòria, i més de trenta discos publicats, diu que la música és la seva vida i que si es retirés es moriria. El secret de la seva energia incombustible: no deixar que el vell, com el dimoni a qui cantava, entri dins seu.

  • "Temes pendents". "Ni tos ferina, ni tos ferona: no tancarem cap bar"
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    "Temes pendents". "Ni tos ferina, ni tos ferona: no tancarem cap bar"

    L'increment de casos de tos ferina preocupa a Catalunya i també a les institucions europees. Però sempre hi ha qui es mostra escèptic, com és el cas d'Ayuso, que a "Temes pendents" ha assegurat que "la millor vacuna es diu llibertat".

  • 40 anys del primer trasplantament de cor amb èxit a Espanya
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    40 anys del primer trasplantament de cor amb èxit a Espanya

    Avui fa 40 anys del primer trasplantament de cor fet amb èxit a tot l'estat. L'operació va ser a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona i n'hem parlat amb el cirurgià que va liderar la intervenció, el Dr. Josep Maria Caralps. Explica els avenços que s'han fet des del 1984 i és optimista: "Arribarà un dia que tot serà més ràpid i sense llistes d'espera." A "El matí de Catalunya Ràdio" hem recollit també el testimoni de Mar Mesa, a qui van fer un trasplantament de cor ara fa 25 anys.

  • Violència en el futbol base
    Escolta àudio
    Futbol català, amb Marc Marbà

    Violència en el futbol base

    Violència entre pares i mares en el futbol base. Una frase que sembla surrealista, però que és més realitat del que ens pensem. Encara més després que el 4 de maig passat, en un partit de nens de 7 anys, a les instal·lacions de l'Olímpia de Sabadell el partit va acabar amb una baralla entre pares. Gràcies al pòdcast de Catalunya Ràdio "Futbol Català, amb Marc Marbà", que va tenir imatges d'aquest enfrontament, es va poder denunciar el fet, i els dos clubs han hagut de prendre mesures cap a aquests pares, a qui han expulsat de l'Escola de Futbol Base Ripollet per una banda, i del CE Sabadell per l'altra.

  • María del Pilar Teresa Cayetana de Silva Álvarez de Toledo, una Cayetana propera al poble
    Escolta àudio
    El búnquer

    María del Pilar Teresa Cayetana de Silva Álvarez de Toledo, una Cayetana propera al poble

    Programa 4x143. Capítol de noblesa espanyola! Estem fent una Cayetana de la Casa d'Alba! Avui piquem alt. De tota manera, la María del Pilar era diferent de la resta. A ella li agradava rodejar-se del poble ras i sortir de gresca pels tuguris de Madrid. La seva vida eren les festes, portar les joies més cares i, atenció, fer la guitza a la reina d'Espanya. Ella i la reina tenien una mena de competició per veure qui la feia més grossa i qui robava més amants a l'altra! De veritat que aquesta Cayetana us caurà molt bé!

  • "La democràcia és el millor sistema de representació política?"
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    "La democràcia és el millor sistema de representació política?"

    Bernat Dedéu respon sense prejudicis a la pregunta "La democràcia és el millor sistema de representació política?" Un dubte que han afrontat la majoria de filòsofs de la política de la història. Des de Plató a Habermas, passant per Aristòril, per qui la democràcia era molt més que escollir les persones que ens representen.

  • Tot queda a casa (II part)
    Escolta àudio
    Mapamundi

    Tot queda a casa (II part)

    L'Aràbia Saudita és un altre país controlat per una sola família: els Saud. Ara qui hi ostenta el poder és Mohammed bin Salman. El príncep hereu pretén deixar enrere la dependència del país amb el petroli i, per alguns, renta la cara dels abusos contra els drets humans amb l'esport o amb projectes futuristes i suposadament respectuosos amb el medi ambient.

  • La ressaca del debat electoral: tots els detalls i qui en va sortir millor parat
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    La ressaca del debat electoral: tots els detalls i qui en va sortir millor parat

    Amb el Jofre Llombart, la Gemma Calvet, la Itziar González i el Pere Rusiñol repassem el debat de Catalunya Ràdio i TV3, que marca la recta final de la campanya. També parlem amb el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, sobre si l'anunci d'aixecar algunes de les restriccions per la sequera a cinc dies del 12 de maig és o no una mesura electoralista.

  • Som... Com som?!
    Escolta àudio
    Ja m'entens

    Som... Com som?!

    En un sistema on gairebé existeix l'heterosexualitat obligatòria i cishetero normativa és positiu que tots plegats ens plantegem qui som i quines eines podem fer servir per desaprendre tot el que teníem après com a correcte. Aquest mateix plantejament se'l fa l'il·lustrador i docent Emilio López amb el seu llibre "LGTBQué? Una guia para entender(nos)", publicat per l'editorial Egales. En aquesta entrega també parlem amb les estrelles de "Colors on Tour", un nou espai amb perspectiva de gènere i de diversitat sexoafectiva que es pot veure a la Xarxa de Televisions Locals. Ens n'expliquen tots els detalls en Roger Font i La Mega Pubilla. I aquests dies es pot veure al Centre LGTBI de Barcelona l'exposició "Encarnar la ferida", de Cymbionte, una mostra que explica el procés de cures d'una mastectomia d'una persona amb gènere dissident.

  • Celebrem el Dia Mundial de la Filatèlia amb un col·leccionista que té uns 100.000 segells
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Celebrem el Dia Mundial de la Filatèlia amb un col·leccionista que té uns 100.000 segells

    El 6 de maig se celebra el Dia Internacional de la Filatèlia i n'hem parlat amb Alejandro Serrat. Ell té uns 100.000 segells, n'es tot un fanàtic i li hem demanat que ens expliqui totes les interioritats d'aquest món que, que encara que hi ha qui s'ho pensa, no està gens passat de moda.

  • Qui porta els diners de Dulceida?
    Escolta àudio
    Que no surti d'aquí

    Qui porta els diners de Dulceida?

    Com cada dilluns comentem la gala d'"Eufòria", avui amb la sospita que potser hi ha algunes estratègies. També parlem de la visita de la parella Beckham a Valladolid, i repassem tot el menú que van prendre. A més, comentem les últimes declaracions de Dulceida sobre els diners, la família i la classe; expliquem els plans de Rosalía per Nova York; descobrim qui és la Tita Nati, i revelem la ruptura més sonada del món del tenis.

  • Milers d'autònoms obligats a tornar les ajudes cobrades durant la covid
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    Milers d'autònoms obligats a tornar les ajudes cobrades durant la covid

    Des de la Confederació dels Treballadors Autònoms de Catalunya calculen que a un 10% dels autònoms les mútues els estan reclamant les ajudes que l'Estat els va pagar en plena pandèmia. Volen assegurar-se que complien els requisits per cobrar-les. N'hem parlat amb la Mònica de Castro, una autònoma a qui li reclamen més de cinc mil euros.

  • Música simfònica de Brahms: Doble (5/5)
    Escolta àudio
    Els homes clàssics

    Música simfònica de Brahms: Doble (5/5)

    El doble concert va ser l'última obra simfònica que va compondre Brahms; l'hi van estrenar dos grans amics seus. Amb "Els homes clàssics" sabrem de qui parlem.

Anar al contingut