Cercador

S'han trobat 11594 resultats per qui.

  • "El Massagran és un personatge molt emblemàtic i ja teníem ganes de revifar-lo"
    Escolta àudio
    Kids XS

    "El Massagran és un personatge molt emblemàtic i ja teníem ganes de revifar-lo"

    Amb Sant Jordi a la cantonada recuperem un personatge clàssic que va formar part de moltes infàncies. Les seves aventures ens van acompanyar per còmic i pantalla i ara l'editorial Combel n'ha recuperat les històries amb l'edició de tres volums de còmic per tornar-ne a gaudir. A "Per primer cop", amb la Txell Bonet, parlem de la nova edició d'en Massagran amb la Noemí Mercadé, de l'editorial Combel. Tenim un cap de setmana ple de propostes per a tota la família i per anar escalfant motors per Sant Jordi! L'espectacle "Peti qui peti" a l'Hospitalet de Llobregat i dos espectacles a Barcelona: "La Llegenda de Sant Jordi" i "Euphoria! Per Sant Jordi, cantem!" Obrim la línia de salut mental i amb en Grasset reflexionen sobre el consum d'ansiolítics en els adolescents i com s'ha disparat en els últims anys. L'Alba Carreres ens parla de la tasca de pares i mares, sovint infravalorada, i quines emocions els desperta aquesta cursa d'obstacles que suposa poder arribar a tot.

  • Música i llegendes per Sant Jordi
    Escolta àudio
    Kids XS

    Música i llegendes per Sant Jordi

    Tenim un cap de setmana ple de propostes per a tota la família i per anar escalfant motors per Sant Jordi! Si teniu ganes de ballar teniu l'espectacle "Peti qui peti" al Centre Cívic Santa Eulàlia a l'Hospitalet de Llobregat i per anar preparant Sant Jordi, dos espectacles a Barcelona: "La llegenda de Sant Jordi" al Jove teatre Regina" i "Euphoria! Per Sant Jordi Cantem!" al Sat Teatre!

  • Xavier Antich: "Hem de treballar amb preadolescents perquè recuperin l'hàbit de llegir en català"
    Escolta àudio
    El suplement

    Xavier Antich: "Hem de treballar amb preadolescents perquè recuperin l'hàbit de llegir en català"

    A la tertúlia d'"El suplement", parlem amb Xavier Antich, president d'Òmnium Cultural, amb qui hem analitzat els resultats de l'enquesta que ha presentat l'entitat sobre la participació política dels joves i l'ús de català. Per Sant Jordi, han llançat una campanya per renovar el fons de les biblioteques escolars i impulsar la lectura entre els joves preadolescents.

  • Pioneres i (gairebé) mudes: dones de cine que van triomfar sense parlar
    Escolta àudio
    Catalunya nit

    Pioneres i (gairebé) mudes: dones de cine que van triomfar sense parlar

    Referir-se a algú posant l'article davant del cognom només està reservat a algunes grans dives. Una fórmula honorífica que devem a l'actiu italiana Eleonora Duse (La Duse), de qui aquest diumenge se celebra el centenari de la seva mort. Es va convertir en tot un referent de la gran pantalla abans de l'arribada del cinema sonor i, per tant, va morir quan el públic encara no li havia sentit la veu. D'exemples n'hi ha molts, però, tot i no poder-les sentir, algunes intèrprets de finals del segle XIX i principis del XX van ser tan icòniques que encara ressonen en elements tan cinematogràfics com els primers plans o tan quotidians com els pastissos Sara. En recordem algunes amb Àlex Gorina.

  • L'última hora del matí de Catalunya Ràdio - Divendres, 19/04/2024
    Escolta àudio
    L'última hora del matí de Catalunya Ràdio

    L'última hora del matí de Catalunya Ràdio - Divendres, 19/04/2024

    El millor pitjor cantant del món li ha dedicat una cançó a tothom qui li ha tocat mesa a les eleccions i l'Aina Ustrell ha repassat les espifiades que hem fet aquesta setmana!

  • 25 anys de "69 love songs", el disc definitiu de Stephin Merritt
    Escolta àudio
    El celobert

    25 anys de "69 love songs", el disc definitiu de Stephin Merritt

    En mans de qualsevol altre, fer un disc triple de 69 cançons dedicat íntegrament a l'amor hauria estat una porta directa cap al fracàs. Sort que qui es va autoimposar aquesta tasca impossible va ser Stephin Merritt, un dels millors compositors del pop modern. El resultat és una obra mestra.

    01 "I don't believe in the sun"
    02 "All my little words"
    03 "Reno Dakota"
    04 "The luckiest guy on the lower east side"
    05 "The book of love"
    06 "No one will ever love you like I do"
    07 "Grand Canyon"
    08 "Papa was a rodeo"
    09 "Busby Berkeley dreams"
    10 "Acoustic guitar"
    11 "Nothing matters when we're dancing"
    12 "Sweet-lovin' man"
    13 "The death of Ferdinand de Saussure"
    14 "I can't touch you anymore"
    15 "Love is like a bottle of gin"
    16 "Abigail, belle of kilronan"
    17 "Epitaph for my heart"

  • 200 aniversari del naixement de Josep Anselm Clavé
    Escolta àudio
    Tots els matins del món

    200 aniversari del naixement de Josep Anselm Clavé

    Resseguim la música de Josep Anselm Clavé i Camps, un polític, compositor i escriptor català de qui aquest 2024 se celebra el bicentenari del seu naixement.

  • Em tens fins al cony
    Escolta àudio
    Histèria col·lectiva

    Em tens fins al cony

    El consell de les histèriques en cap (és a dir, de la Crespi i la Catalán): si la persona amb qui convius algun dia et diu "però si jo t'ajudo a casa!", en un moment d'indignació perquè li estàs demanant corresponsabilitat, fuig i no miris enrere. Fins al cony és com estan les persones que no tenen adults funcionals a casa. Esperem que no sigui el teu cas.

  • El gimnàs, espai segur per a les dones?
    Escolta àudio
    Les dones i els dies

    El gimnàs, espai segur per a les dones?

    Ha arribat el bon temps i els gimnasos s'han omplert d'ofertes per a l'anomenada "operació biquini". Per què fem exercici? Per perdre pes o per passar-nos-ho bé? El gimnàs és un espai on ens sentim còmodes? Com afecten els estereotips de gènere a l'hora de fer activitat física? En parlem amb la professora a INEFC Barcelona Íngrid Hinojosa i usuàries del gimnàs i coneixem qui hi ha darrere d'un gimnàs i d'un grup de running només per a dones. Avui, que celebrem el Dia de la Llengua, revisem les paraules relacionades amb el feminisme que trobem al diccionari i reivindiquem la figura de l'escriptora Carme Karr amb la doctora en Filologia Catalana Lluïsa Julià.

  • Carme Karr, una de les pioneres del feminisme a Catalunya
    Escolta àudio
    Les dones i els dies

    Carme Karr, una de les pioneres del feminisme a Catalunya

    Us sona Carme Karr? Va ser una intel·lectual, una escriptora, publicista, assagista, músic¿però si sortíssim ara al carrer, poques persones sabrien dir-nos qui era i què ha fet. Avui, que a Catalunya Ràdio celebrem el Dia de la Llengua, reivindiquem la seva figura amb la doctora en Filologia Catalana, crítica literària i directora de la Revista de Catalunya, Lluïsa Julià, i les paraules relacionades amb el feminisme que trobem al diccionari amb la lingüista Míriam Martín Lloret.

  • Els fills de donants d'esperma i òvuls volen saber qui són els seus pares
    Escolta àudio
    Catalunya nit

    Els fills de donants d'esperma i òvuls volen saber qui són els seus pares

    Al "Catalunya nit" hem parlat amb membres de la primera associació de l'Estat que dissabte es presenta a Barcelona. Demanen canvis en la llei per poder tenir accés a les històries mèdiques dels seus progenitors.

  •  Ton Vieira i Marc Soler, protagonistes de "L'Acadèmia"
    Escolta àudio
    LOFT

    Ton Vieira i Marc Soler, protagonistes de "L'Acadèmia"

    Al videopòdcast del "Loft" podeu veure l'entrega següent de "De 21 h a 23 h a iCat: el teu pòdcast". Qui passarà a la fase següent? També podeu veure l'entrevista a Marc Soler i Ton Vieira i la xerradeta sobre les anècdotes de festa.
    Al YouTube d'EVA hem penjat la secció de la Dj Trapella.

  • Doris la va ajudar a ser Gilda
    Escolta àudio
    El gran tour

    Doris la va ajudar a ser Gilda

    Aquesta tarda, el nostre viatge particular, entre altres destins, ens ha acostat a dues dones que van viure la seva carrera de manera ben diferent. Una havia tingut clar des de sempre que el món de la música, el de les cançons, de l'espectacle, l'atreia, tenia traça i s'hi volia dedicar. I ho va aconseguir, perquè va ser una exitosa compositora de cançons, als anys 40, als Estats Units. Es deia Doris Fischer. L'altra es deia Margarita Carmen Cansino i va arribar a ser una de les estrelles més importants del cinema nord-americà, tot i que no s'hi va voler dedicar mai. Va ser el seu pare qui gairebé la va obligar. Amb el temps seria coneguda amb el nom de Rita Hayworth. Va ser gràcies, en part, a Fischer i dues de les seves cançons més famoses que es convertiria en la gran "Gilda".

  • Quan hem de dir prou a una relació que no funciona?
    Escolta àudio
    La tarda de Catalunya Ràdio

    Quan hem de dir prou a una relació que no funciona?

    Per què ens entestem a continuar una relació que no ens fa feliços ni ens aporta res de bo? Qui té raó quan sentim incomoditat: la intuïció, que diu que allò no va bé, o la raó, que insisteix a seguir-ho provant? Anna Romeu, especialista en psicologia positiva, dona pautes per detectar quan toca tallar una relació que no funciona.

  • On va, en BOYE?
    Escolta àudio
    Nota de veu

    On va, en BOYE?

    L'actor David Menéndez té un alter ego musical que es diu BOYE. El típic paio estrafolari en qui et fixes de seguida. Després d'uns quants singles ben juganers, debuta amb el seu primer disc, amb gent com l'Arnau Vallvé de Manel a la producció. Es titula "a dónde vais?", i el preestrenem.

Anar al contingut