Cercador

S'han trobat 11541 resultats per qui.

  • Joel Díaz vs. Òscar Camps: "Hi ha molta timidesa a l'hora de reconèixer el genocidi a Gaza"
    Escolta àudio
    El suplement

    Joel Díaz vs. Òscar Camps: "Hi ha molta timidesa a l'hora de reconèixer el genocidi a Gaza"

    El camarada Joel Díaz rep la trucada d'Òscar Camps, amb qui debat sobre política migratòria i la feina d'Open Arms salvant vides al Mediterrani.

  • Especial Henry Mancini
    Escolta àudio
    L'audiovisual

    Especial Henry Mancini

    El programa de bandes sonores dedica l'espai d'aquesta setmana al gran compositor Henry Mancini, de qui fa un parell de setmanes es va celebrar el centenari del naixement. Durant una hora escoltem gran part de les seves millors i més mítiques creacions: des de "La pantera rosa" o "Víctor Victòria" fins a "Xarada", "Dos a la carretera" i "Dies de vi i roses", passant per rareses excepcionals com "Sed de mal" , "Hatari" o "Darling Lili".

  • Germans de Soul: "Qui va inventar realment el 'moonwalk'?"
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    Germans de Soul: "Qui va inventar realment el 'moonwalk'?"

    Aquest dilluns 29 d'abril és el Dia Mundial de la Dansa i per celebrar-ho, fem un viatge en el temps al llarg de la seva història amb els Germans de Soul. Acomiadem la setmana amb una meravellosa versió de "The land of 1.000 dances" interpretada per Clarence Bekker.

  • L'"intorn", de qui desconfia Xavi al Barça?
    Escolta àudio
    Barça reservat

    L'"intorn", de qui desconfia Xavi al Barça?

    Un cop resolta la continuïtat de l'entrenador del Barça la temporada vinent, descobrim quins membres de la comissió esportiva són més crítics amb Xavi i generen força desconfiança al tècnic blaugrana. Fins al punt que el mateix Xavi es refereix a aquest grup com l'"intorn", un joc de paraules que fa referència al famós "entorn" verbalitzat fa dècades per Johan Cruyff. Qui forma part d'aquest "intorn"? Ho descobrim en un nou capítol del "Barça reservat". Sempre amb Laia Tudel i aquesta setmana també amb Bernat Soler i Xavi Campos.

  • Marta Rovira: "Lamento que ens passem la campanya parlant de Pedro Sánchez"
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    Marta Rovira: "Lamento que ens passem la campanya parlant de Pedro Sánchez"

    Parlem amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que considera que la millor manera de plantar cara a l'extrema dreta és "combatre i lluitar" i no "acotar el cap i plegar veles". D'altra banda, lamenta que aquest anunci marqui l'arrencada de la campanya del 12 de maig i, en aquest sentit, admet que sí que hi veu "una mica de tacticisme".

  • Els primers campions del futbol català
    Escolta àudio
    Futbol català, amb Marc Marbà

    Els primers campions del futbol català

    El futbol català celebra els primers campions de les lligues quan encara no s'ha acabat el mes d'abril. Destapar el cava i celebrar el campionat i conseqüent ascens per Sant Jordi té un mèrit especial. Qui s'ha quedat a les portes, i és qüestió de temps que ho acabi celebrant, és la UE Olot, que va perdre contra la UE Tona (0-2) i no va poder celebrar el campionat de 3a RFEF el cap de setmana passat. A partir d'aquí ja tenim el campió de la Lliga Elit, el CE Europa B. El filial arlequinat puja a 3a RFEF, categoria reina on ha viscut gran part dels anys de la seva vida el primer equip. "El mèrit del campionat és espectacular. Hi ha moltíssima feina darrere", diu Jonathan Ruiz, entrenador del segon equip de Gràcia. Per sota la Lliga Elit hi trobem la UD San Mauro al grup 2 de Primera Catalana. Els d'Igualada encara no ho tenen matemàticament, però com explica el seu jugador Adrià Caballé "és qüestió de dies".

  • Pedro Sánchez: retrat d'un polític supervivent
    Escolta àudio
    Catalunya nit

    Pedro Sánchez: retrat d'un polític supervivent

    El president espanyol arrisca i guanya en situacions límit. Repassem la trajectòria d'un polític que ha remuntat moments molt crítics i de qui s'ha dit repetidament que té set vides polítiques.

  • Cantant (i espantant tot de mals) amb l'Anaïs Vila
    Escolta àudio
    Nota de veu

    Cantant (i espantant tot de mals) amb l'Anaïs Vila

    La bagenca presenta el seu darrer disc, "Ara sempre", a la sala Paral·lel 62 de Barcelona. Amb l'excusa, parlem de com afronta els directes, de com serà el seu bolo, i també d'alguns dels temes que ja desgrana al disc, com les barreres i els anhels dels qui ara viuen la dècada dels 30 anys.

  • Bassas: "A diferència de les eleccions basques, aquí sabem qui guanyarà però no qui governarà"
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    Bassas: "A diferència de les eleccions basques, aquí sabem qui guanyarà però no qui governarà"

    Aquest dijous a la mitjanit comença la campanya electoral de les eleccions catalanes del 12 de maig. El periodista Antoni Bassas diu que el gran repte d'aquests quinze dies és que els polítics encertin la pregunta que necessiten respondre els ciutadans i, per tant, sàpiguen donar-los la resposta que necessiten. Bassas vaticina que a diferència de les eleccions basques en què "la gran incògnita era saber qui guanyaria, però ja sabíem qui governaria, a Catalunya passa al revés".

  • La reacció de Pedro Sánchez a la primera investigació judicial a la seva dona
    Escolta àudio
    El matí de Catalunya Ràdio

    La reacció de Pedro Sánchez a la primera investigació judicial a la seva dona

    Sessió de control al Congrés després de saber-se que un jutge de Madrid ha obert la primera investigació contra Begoña Gómez per uns suposats delictes de tràfic d'influències i corrupció. Es vol aclarir el paper que va jugar en el rescat públic d'Air Europa, empresa amb qui mantenia una relació professional. En parlem amb Jofre Llombart, Gemma Calvet, Pere Rusiñol i Itziar González.

  • Laia de Ahumada: "Per moltes barreres que es posin, qui busca una vida millor no desistirà"
    Escolta àudio
    La nit dels ignorants 3.0

    Laia de Ahumada: "Per moltes barreres que es posin, qui busca una vida millor no desistirà"

    664 menors migrants no acompanyats han arribat a Catalunya els dos primers mesos del 2024, la xifra més alta mai registrada. El govern ha obert i ampliat una desena de punts amb certa oposició d'alguns ajuntaments. La immigració genera controvèrsia mentre entitats diverses com Càritas, Migra Studium, Bayt al-Thaqafa o Open Cultural Center, entre d'altres, treballen per ajudar i integrar aquests nouvinguts. Però, què passaria si aquestes organitzacions deixessin de fer la seva feina? Laia de Ahumada, autora del llibre "Hem hagut de marxar", explica sis històries de superació de tres nois i tres noies que viuen a Catalunya.

  • Recordant Lord Byron
    Escolta àudio
    El gran tour

    Recordant Lord Byron

    Avui, en el nostre particular tour, entre altres destins ens hem volgut acostar al poeta anglès, viatger i polític Lord Byron. Mort el 19 d'abril d'ara ha fet 200 anys, hi hem arribat a través d'un dels seus poemes, "Maid of Athens" (Donzella d'Atenes). El poema parla d'un jove de 12 anys a qui el poeta va conèixer a Grècia i de la qual es va enamorar bojament. Amb el temps, molts compositors l'han musicat, però la versió que us porto avui no us deixarà indiferent. És d'una compositora catalana, cantant, violinista, de 17 anys, Pyrene Pelayo-Domingo. És el seu primer treball audiovisual, fet per recordar l'aniversari de la mort de Byron. Un petita joia d'una compositora de qui sentirem a parlar!

  • Herrmann, Hitchcock, i més enllà (1/5)
    Escolta àudio
    El compositor de la setmana

    Herrmann, Hitchcock, i més enllà (1/5)

    En aquest capítol podeu escoltar: fragments de les bandes sonores de les pel·lícules "Però, qui ha mort en Harry?", "Fals culpable", "L'home que sabia massa", "Els set viatges de Simbad" i "Vertigen". Als anys cinquanta i ja consagrat, Bernard Herrmann (1911-1975) va conèixer Alfred Hitchcock. La col·laboració entre aquests dos genis va arribar en el moment més brillant i inspirat de tots dos, i les magistrals pel·lícules del director van tenir un suport musical excepcional compost per Herrmann. La col·laboració va durar deu anys, en van sortir vuit bandes sonores, però la relació es va deteriorar pel difícil caràcter de tots dos, i es va acabar abruptament l'any 1966. Herrmann va seguir escrivint música per a pel·lícules d'aventures, d'intriga i de misteri, i va col·laborar amb directors com Brian De Palma, François Truffaut o Martin Scorsese. Les seves creacions s'han convertit en un referent i un model per a molts autors posteriors.

  • Joan Margarit ja té la Medalla d'Or del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
    Escolta àudio
    Perspectiva

    Joan Margarit ja té la Medalla d'Or del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya

    El 16 de febrer de 2021 ens deixava l'arquitecte i poeta Joan Margarit i, d'aleshores ençà, qualsevol excusa és perfecta per recordar-lo i compartir alguns dels seus poemes. Durant aquest abril de 2024 ha estat el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya qui ha trobat l'ocasió, i ha estat per atorgar-li la Medalla d'Or de la institució. Una peça, però, molt especial i que té poc a veure amb les que al seu dia van rebre arquitectes com Oscar Niemeyer, Manuel de Solà-Morales, Oriol Bohigas, Rafael Moneo, Enric Miralles, Josep Antoni Coderch, Alejandro de la Sota o Francisco Sáenz de Oiza, molts d'ells a títol pòstum, també. La particularitat de la medalla de Joan Margarit és que, de fet, en són dos. Ens ho explica en aquest pòdcast la seva autora, l'arquitecta i escultora Stella Rahola.

  • Marc Heredia, pianista (1/5)
    Escolta àudio
    Molt personal

    Marc Heredia, pianista (1/5)

    El pianista Marc Heredia dedica la primera llista de recomanacions musicals per al "Molt personal" a un compositor cabdal en la història de la música amb qui té una relació molt especial per causes força sorprenents.

Anar al contingut