L'arca de Nogué

  • Receptes amb fruites de tardor
    Escolta àudio

    Receptes amb fruites de tardor

    En Pep Nogué i la pastissera Ester Roelas ens proposen diferents plats i postres elaborats amb fruites de tardor com la pera, la taronja, el codony, la magrana o la llimona, entre d'altres.

    En Pep Nogué i la pastissera Ester Roelas ens proposen diferents plats i postres elaborats amb fruites de tardor com la pera, la taronja, el codony, la magrana o la llimona, entre d'altres.

  • Gessamí Caramés: "El peix és un producte sagrat i és molt versàtil"
    Escolta àudio

    Gessamí Caramés: "El peix és un producte sagrat i és molt versàtil"

    "Els ranxos de la Gessa", el nou llibre de la calera Gessamí Caramés que recull 62 receptes de cuina marinera, algunes de tradicionals i d'altres reinventades i atrevides, com el secret de tonyina marinat amb salsa de iogurt o l'ensaladilla de cranc blau del Delta.

    "Els ranxos de la Gessa", el nou llibre de la calera Gessamí Caramés que recull 62 receptes de cuina marinera, algunes de tradicionals i d'altres reinventades i atrevides, com el secret de tonyina marinat amb salsa de iogurt o l'ensaladilla de cranc blau del Delta.

  • Què és el blat de moro escairat?
    Escolta àudio

    Què és el blat de moro escairat?

    El blat de moro escairat és un producte típic de la comarca del Berguedà. El seu conreu es remunta al segle XVIII. A l'hivern, se'n fa una escudella barrejada i també es poden incorporar a l'olla del caldo de Nadal. En parlem amb la Maria Costa, productora de cereals antics i responsable de l'empresa L'Escairador, i amb el Pep Nogué!

    El blat de moro escairat és un producte típic de la comarca del Berguedà. El seu conreu es remunta al segle XVIII. A l'hivern, se'n fa una escudella barrejada i també es poden incorporar a l'olla del caldo de Nadal. En parlem amb la Maria Costa, productora de cereals antics i responsable de l'empresa L'Escairador, i amb el Pep Nogué!

  • Rafuel: "Amb bon producte és molt difícil espatllar un plat"
    Escolta àudio

    Rafuel: "Amb bon producte és molt difícil espatllar un plat"

    Ens visita l'influencer gastronòmic més famós i estimat d'Instagram, en Rafuel, que acaba de publicar el segon llibre, "Grans èxits d'en Rafuel. Les millors receptes de cada dia", amb 70 receptes de cuina diària per a la gent que li agrada molt cuinar, però que no té gaire temps.

    Ens visita l'influencer gastronòmic més famós i estimat d'Instagram, en Rafuel, que acaba de publicar el segon llibre, "Grans èxits d'en Rafuel. Les millors receptes de cada dia", amb 70 receptes de cuina diària per a la gent que li agrada molt cuinar, però que no té gaire temps.

  • Mites i realitats del vinagre
    Escolta àudio

    Mites i realitats del vinagre

    Parlem de les propietats, els beneficis i els usos culinaris del vinagre, amb en Pep Nogué, la nutricionista Montse Folch i la productora Judit Badia.

    Parlem de les propietats, els beneficis i els usos culinaris del vinagre, amb en Pep Nogué, la nutricionista Montse Folch i la productora Judit Badia.

  • Galetes, panellets i castanyes!
    Escolta àudio

    Galetes, panellets i castanyes!

    Des de la Fira de Mostres de Girona, amb motiu de les Fires de Sant Narcís, ens preparem per a la castanya amb en Pep Nogué i aprenem a fer galetes saludables amb l'Eulàlia Pallarès, de La Galeta Artesana.

    Des de la Fira de Mostres de Girona, amb motiu de les Fires de Sant Narcís, ens preparem per a la castanya amb en Pep Nogué i aprenem a fer galetes saludables amb l'Eulàlia Pallarès, de La Galeta Artesana.

  • Hamburgueses gourmet fetes a casa
    Escolta àudio

    Hamburgueses gourmet fetes a casa

    Quines carns hi barregem? Poc feta, al punt o molt feta? Formatge suau o fort? Quins pans combinen bé amb l'hamburguesa? En parlem amb en Pep Nogué i la Maria José Sánchez, fundadora de la cadena de xarcuteries Los Extremeños i membre del Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i comarques.

    Quines carns hi barregem? Poc feta, al punt o molt feta? Formatge suau o fort? Quins pans combinen bé amb l'hamburguesa? En parlem amb en Pep Nogué i la Maria José Sánchez, fundadora de la cadena de xarcuteries Los Extremeños i membre del Gremi de Carnissers, Xarcuters i Aviram de Barcelona i comarques.

  • La mel caduca?
    Escolta àudio

    La mel caduca?

    La mel és bàsicament sucre amb alguns minerals. Aquesta concentració de fructosa i glucosa evita de manera natural la contaminació i manté allunyats els microorganismes. En podem prendre cada dia, però en una quantitat inferior a una cullerada de cafè. Al mercat podem trobar mels monoflorals i mels pluriflorals. En parlem amb la Isabel Vert Carbó, apicultora de Mel La Calma i en Pep Nogué!

    La mel és bàsicament sucre amb alguns minerals. Aquesta concentració de fructosa i glucosa evita de manera natural la contaminació i manté allunyats els microorganismes. En podem prendre cada dia, però en una quantitat inferior a una cullerada de cafè. Al mercat podem trobar mels monoflorals i mels pluriflorals. En parlem amb la Isabel Vert Carbó, apicultora de Mel La Calma i en Pep Nogué!

  • El pa de pagès català
    Escolta àudio

    El pa de pagès català

    Rodó, de crosta cruixent, molla tendra i alveolat gran. És el pa més tradicional a Catalunya i té indicació geogràfica protegida des de l'any 2013. Com es fa el pa? Per què és millor de massa mare? Com sabem si és artesà o congelat? En parlem amb en Pep Nogué, l'Ester Martí, fornera del Forn Cal Castellets de Tàrrega, i Antoni Figuera, president de la IGP Pa de Pagès Català.

    Rodó, de crosta cruixent, molla tendra i alveolat gran. És el pa més tradicional a Catalunya i té indicació geogràfica protegida des de l'any 2013. Com es fa el pa? Per què és millor de massa mare? Com sabem si és artesà o congelat? En parlem amb en Pep Nogué, l'Ester Martí, fornera del Forn Cal Castellets de Tàrrega, i Antoni Figuera, president de la IGP Pa de Pagès Català.

  • La cuina d'aprofitament per evitar el malbaratament
    Escolta àudio

    La cuina d'aprofitament per evitar el malbaratament

    A Catalunya llencem 35 quilos de menjar per persona a l'any. Dit d'una altra manera, un de cada 3 aliments acaba a les escombraries. Avui, des de Terra i Gust, amb en Pep Nogué, la Chiara Bombardi de Slow Food Barcelona i en Marc Pérez de La Sosenga, consells i receptes per aprendre a elaborar plats amb les restes d'altres àpats i aprofitar la part dels aliments que habitualment llencem.

    A Catalunya llencem 35 quilos de menjar per persona a l'any. Dit d'una altra manera, un de cada 3 aliments acaba a les escombraries. Avui, des de Terra i Gust, amb en Pep Nogué, la Chiara Bombardi de Slow Food Barcelona i en Marc Pérez de La Sosenga, consells i receptes per aprendre a elaborar plats amb les restes d'altres àpats i aprofitar la part dels aliments que habitualment llencem.

  • Aliments per cuidar el cervell i la memòria
    Escolta àudio

    Aliments per cuidar el cervell i la memòria

    La dietista-nutricionista Anna Paré i el cuiner Pep Nogué han publicat "La cuina de la memòria. Aliments i receptes per cuidar el teu cervell", un llibre teòric i pràctic que explica com d'important és l'alimentació per a la memòria. Avui ens el presenten a "El suplement".

    La dietista-nutricionista Anna Paré i el cuiner Pep Nogué han publicat "La cuina de la memòria. Aliments i receptes per cuidar el teu cervell", un llibre teòric i pràctic que explica com d'important és l'alimentació per a la memòria. Avui ens el presenten a "El suplement".

  • Com triar el meló més dolç
    Escolta àudio

    Com triar el meló més dolç

    Escollir un meló i que surti bo no és fàcil. Hi ha més de 850 espècies de melons i a l'estiu pagaríem el que fos per tenir el més dolç a les nostres mans. En Pep Nogué, la Marta Rovira, paradista del mercat del Ninot, i en Lluís Fisas, pagès ecològic, ens guien per encertar-ho.

    Escollir un meló i que surti bo no és fàcil. Hi ha més de 850 espècies de melons i a l'estiu pagaríem el que fos per tenir el més dolç a les nostres mans. En Pep Nogué, la Marta Rovira, paradista del mercat del Ninot, i en Lluís Fisas, pagès ecològic, ens guien per encertar-ho.

  • Els millors plats per menjar a la platja o a la muntanya
    Escolta àudio

    Els millors plats per menjar a la platja o a la muntanya

    Receptes fàcils i consells pràctics per omplir la carmanyola si anem a passar el dia a la platja o d'excursió a la muntanya amb en Pep Nogué i l'Amanda Barba, nutricionista de la Fundació Alícia.

    Receptes fàcils i consells pràctics per omplir la carmanyola si anem a passar el dia a la platja o d'excursió a la muntanya amb en Pep Nogué i l'Amanda Barba, nutricionista de la Fundació Alícia.

  • Els edulcorants són més dolços que el sucre?
    Escolta àudio

    Els edulcorants són més dolços que el sucre?

    Parlem de com afecta el consum d'edulcorants no ensucrats els nostres organismes, si hi ha riscos reals i quines alternatives saludables tenim per edulcorar, com per exemple el moniato, la carbassa o el plàtan, amb la Marta Vergés, experta en nutrició i cuina saludable, i el Pep Nogué.

    Parlem de com afecta el consum d'edulcorants no ensucrats els nostres organismes, si hi ha riscos reals i quines alternatives saludables tenim per edulcorar, com per exemple el moniato, la carbassa o el plàtan, amb la Marta Vergés, experta en nutrició i cuina saludable, i el Pep Nogué.

  • La gamba de Palamós i els peixos de la Costa Brava
    Escolta àudio

    La gamba de Palamós i els peixos de la Costa Brava

    Pocs productes tenen la fama i el prestigi de la gamba de Palamós. A més, el llenguado, el bacallà, el lluç, la tonyina, la sardina i el verat són altres peixos protagonistes de les cartes dels restaurants de la Costa Brava. En parlem amb en Pep Nogué; la Cristina Mañas, gerent de la Confraria de Pescadors de Palamós, i la Glòria Ñaco, tècnica d'Educació i Acció Cultural del Museu de la Pesca de Palamós.

    Pocs productes tenen la fama i el prestigi de la gamba de Palamós. A més, el llenguado, el bacallà, el lluç, la tonyina, la sardina i el verat són altres peixos protagonistes de les cartes dels restaurants de la Costa Brava. En parlem amb en Pep Nogué; la Cristina Mañas, gerent de la Confraria de Pescadors de Palamós, i la Glòria Ñaco, tècnica d'Educació i Acció Cultural del Museu de la Pesca de Palamós.

Anar al contingut