Anar a la navegació principalAnar al contingut

últims dies

  •  
No disponible

Videoclips - Nerea Bassart Trio - Presons

L'illa del tresor - Carmina Virgili
reproduir

L'illa del tresor - Carmina Virgili

Té com a objectiu principal oferir "el que al llarg de la setmana veu l¿espectador, però no sap que veu". L'espectador veu coses que no sap que veu. L¿objectiu de "l¿illa del tresor" és dotar d¿intenció poètica, mitjançant la paraula, la música, la imatge o el silenci, totes aquelles coses que es creguin oportunes i que hagin vist la llum- ja que sigui de l¿actualitat o de la mirada dels presentadors- al llarg de la setmana.

L'illa del tresor - Josep Maria Castellet
reproduir

L'illa del tresor - Josep Maria Castellet

Joan Barril i Joan Ollé tornen a "L'illa del Tresor" amb el crític Josep Maria Castellet. Un dels crítics més prestigiosos, un estudiós de la literatura que ha sabut explorar els camins més divergents de la ficció desemboca aquest dimarts a L'illa per fer un emotiu repàs dels moments i les persones que han marcat la seva vida. Castellet, així, viatja de Josep Pla a Salvador Espriu, passant per Bi...

L'ofici de viure - Com podem deixar de menjar-nos l'olla
reproduir

L'ofici de viure - Com podem deixar de menjar-nos l'olla

Les preocupacions són el tema d'aquest programa. Com cal gestionar-les o, fins i tot, evitar-les. Gaspar Hernàndez comença conversant amb la doctora en Psicologia Jenny Moix, autora del llibre "Mi mente sin mí", que parla de l'anomenada "ment de mico", la ment que no para de saltar cap al passat i al futur. Gaspar Hernàndez continua el seu recorregut amb la monja budista Guen Lochani, que explica ...

Viure als Pirineus - Una enòloga dels Pirineus (Tardor - Hivern)
reproduir

Viure als Pirineus - Una enòloga dels Pirineus (Tardor - Hivern)

L'Anna Espelt que aprofita l'hivern per promocionar els vins que elabora i la terra que els produeix. Aquest hivern, l'Anna ha de prendre una decisió molt important: Com a empresària, pot elaborar tota la producció de vins ecològicament?

GR Pirineus - Anem de colònies
reproduir

GR Pirineus - Anem de colònies

Avui el viatge ens portarà del Berguedà fins al Bages, pels orígens industrials de la nostra terra.

GR Barcelona - A uns quants metres sota terra
reproduir

GR Barcelona - A uns quants metres sota terra

Barcelona subterrània. Ruta per algunes propostes interessants per descobrir la ciutat per sota dels nostres peus. Farem un viatge pel passat i el present del metro, visitarem una estació fantasma, recorrerem les galeries del clavegueram, coneixerem com és la vida de músic de metro i acabarem a l'interior de la font de Montjuïc, una obra d'art intacta des de la seva construcció.

reproduir

Afers exteriors - Tanzània

Miquel Calçada arriba a Tanzània per visitar un mercat d'esclaus. Acompanyarà una metge especialista en salut pública a la petita i exòtica illa de Zanzíbar, a la recerca de mostres de malària, i també reviurà com se sentien els esclaus que es compraven i venien en aquest enclavament estratègic de l'Índic. Un cop al continent, on la pobresa i la marginació són més evidents, l'"Afers exteriors" ani...

reproduir

Afers exteriors - Algèria I

Algèria és la següent destinació de l'"Afers exteriors", on Miquel Calçada es trobarà amb un algerià que té accent de Lleida. A més, amb una algeriana que viu a Catalunya des de fa molts anys, visitarà els llocs que formen part del seus records d'infantesa i intentarà entendre el paper de la dona en un país islàmic.

Export.cat - El Cava. Òdena-Miami
reproduir

Export.cat - El Cava. Òdena-Miami

En Jordi Casanovas i l'Agustí Torelló són dos cavistes catalans que consideren que un producte com el cava mereix ser apreciat més enllà de les nostres fronteres. Europa ja és casa seva i fa un temps que van desembarcar als Estats Units. Una de les ciutats on té més èxit és Miami, on ja se'l considera una beguda 'de moda'. A Miami hi viu la Miriam Cuenca, una cubanoamericana que té una empresa de ...

km33 - Turquia. Passaport a la felicitat
reproduir

km33 - Turquia. Passaport a la felicitat

El Gonçal, que és tècnic de so, no pot viatjar a Turquia i quedar-se sense coneixe'n els instruments musicals. Amb la Míriam es passejarà per les botigues i els basars d'Istanbul. A la Capadòcia es perdran per les roques i les esglésies rupestres. I no marxaran sense relaxar-se en un hammam i menjar un quants plats típics.

GR Terres del sud - Sorpreses sensorials
reproduir

GR Terres del sud - Sorpreses sensorials

En aquesta primera ruta per les terres del sud anirem del Baix Penedès a l'Alt Camp. Encetarem el viatge des del Vendrell, una ciutat molt musical, on seguirem les petjades del músic català més universal i aprendrem com es balla la dansa nacional de Catalunya. A partir d'aquí agafarem la bici i farem via per Santa Oliva, l'Arboç i visitarem la Giralda. No, la de Sevilla, no, la d'aquí! I també col...

No disponible

Tatuats pels Pirineus - Viatge a ritme musical

En aquest capítol, la reportera Eva Clausó anirà a veure el Pep Lizandra, que viu a Músser (Alt Urgell), a qui li diuen el "Fred Astaire dels Pirineus". Amb ell descobrirà una bonica història d'amor i la passió que desperta l'acordió diatònic entre els americans. Entrarà a un búnquer a Martinet, anirà de festa a Arsèguel i a Tuixent, on hi ha l'esperit de les Trementinaires, per acabar provant sake japonès, fet en ple Pirineu, i tocant l'acordió amb el Cadí de fons.

Quèquicom - Tombats pel vent
reproduir

Quèquicom - Tombats pel vent

Programa especial de "Quèquicom" sobre la gran ventada del dia 24 de gener de 2009 El vent té tanta força que no només sega arbres, també sega vides. I per desgràcia, això és el que va passar el dissabte 24 de gener de 2009 a Sant Boi de Llobregat. Quatre nens van morir quan es va enfonsar un edifici perquè en va volar la coberta. ¿Com pot ser que el vent arrenqui la teulada d'una construcció apa...

Quèquicom - La joia de les mines prehistòriques de Gavà
reproduir

Quèquicom - La joia de les mines prehistòriques de Gavà

El reporter Miquel Piris s'enfunda el barret d'Indiana Jones i s'endinsa al subsòl de Gavà per buscar variscita, la joia que va moure els miners del neolític a excavar fins a 3500 quilòmetres de galeries mineres sota aquesta ciutat. Aquestes mines van ser explotades al llarg de tot un mil·lenni fa entre 5000 i 6000 anys. Amb l'arqueòleg especialista en el neolític, Antoni Palomo, Piris comença a cavar una mina utilitzant aixades de fusta i de pedra.

reproduir

Karakia - L'arbre torna a florir-2

En aquest capítol de Karakia, aprofundirem una mica més en la comunitat jueva a través de noves festivitats. Sovint, aquestes tradicions es viuen des d'una òptica molt ortodoxa, on tots els costums, molts d'ells gastronòmics, es cuiden i es justifiquen fins al mínim detall. En altres casos formen part de noves aproximacions a un judaisme que societats majoritàriament cristianes com la nostra havi...

La cuina de l'Isma
reproduir

La cuina de l'Isma

"La cuina de l'Isma" és un magazín diari per fer venir gana abans de sopar. S'emetrà, de dilluns a divendres, de les 20.00 a les 20.30. Amb productes saludables i variats, la recepta de cada programa inclou procediments útils i didàctics per poder gaudir de la cuina i no haver-la de patir. Una guia diària que ens aporta diversitat, frescor i agilitat en l'única activitat que tots fem, almenys, 3 ...

La cuina de l'Isma
reproduir

La cuina de l'Isma

Com ja és habitual, l'Isma anirà incloent en el programa diferents consells per alimentar-se de forma saludable. Així parlarà des de les propietats de l'orxata, molt nutritiva i apta per a les persones que tenen intolerància a la lactosa, fins al sandvitx, una alternativa cardiosaludable als entrepans més tradicionals. Amb l'Empar Moliner es prepararan menús per menjar a l'oficina, s'ensenyarà...

Cuines - Pastís de peix
reproduir

Cuines - Pastís de peix

En Marc Ribas cuina per a tots vosaltres receptes clàssiques i modernes, de la nostra gastronomia i d'arreu del món. Sense complicacions, fàcils de fer i a l'abast de tothom. Amb productes que tots coneixem i estris que tots tenim a casa. Cadia dia, a les 15.40, després del "TN migdia". www.tv3.cat/cuines

Cuines - Croque-madame i croque-monsieur
reproduir

Cuines - Croque-madame i croque-monsieur

En Marc Ribas cuina per a tots vosaltres receptes clàssiques i modernes, de la nostra gastronomia i d'arreu del món. Sense complicacions, fàcils de fer i a l'abast de tothom. Amb productes que tots coneixem i estris que tots tenim a casa. Cadia dia, a les 15.40, després del "TN migdia". www.tv3.cat/cuines

Cuines - Confitures fons d'armari
reproduir

Cuines - Confitures fons d'armari

Les confitures ens permeten preservar la fruita de temporada i menjar-ne mesos després. Fem quatre confitures: de raïm, préssec, poma i pastanaga.

Cuines - Terrina de xai amb cirerols
reproduir

Cuines - Terrina de xai amb cirerols

Una carn gustosa presentada amb una combinació de gustos: fem una terrina de xai amb cirerols.

Cuines - Crumble de meló
reproduir

Cuines - Crumble de meló

El crumble és un plat típic de la cuina britànica. Es tradueix com a 'engrunes'. La Gessa ens prepararà una adaptació del crumble feta amb meló i sidra.

El gran dictat
reproduir

El gran dictat

"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...

El gran dictat
reproduir

El gran dictat

"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...

Quèquicom - QQC i ... L'energia (cap 1)
reproduir

Quèquicom - QQC i ... L'energia (cap 1)

Com funcionen les centrals hidroelèctriques, els parcs eòlics, les plaques fotovoltaiques, el cotxe d'hidrogen...Els recursos energètics poc contaminants o renovables són el tema central del segon capítol de Quèquicom i... dedicat a l'energ

Quèquicom - La gamba, un cas de pesca sostenible.
reproduir

Quèquicom - La gamba, un cas de pesca sostenible.

Sabíeu que a una gamba no se li pot xuclar el cap? Bàsicament perquè no en té. O que és parenta de les aranyes? La reportera Georgina Pujol s'embarca a Palamós per anar a pescar gamba vermella a 20 milles de la costa de i aprendre-ho tot so

Xarxa Natura
reproduir

Xarxa Natura

En la llista d'espais inclosos a la Xarxa Natura 2000 hi ha tots els parcs naturals, però també molts altres espais emblemàtics com ara les Guilleries, l'estany de Banyoles, l'Alta Garrotxa, la serra del Montsec o les Gavarres. La majoria d'aquests espais són autèntics desconeguts i els seus valors naturals i culturals no han estat mai objecte de cap divulgació específica. Aquesta sèrie vol donar a conèixer aquest patrimoni.

Xarxa Natura
reproduir

Xarxa Natura

En la llista d'espais inclosos a la Xarxa Natura 2000 hi ha tots els parcs naturals, però també molts altres espais emblemàtics com ara les Guilleries, l'estany de Banyoles, l'Alta Garrotxa, la serra del Montsec o les Gavarres. La majoria d'aquests espais són autèntics desconeguts i els seus valors naturals i culturals no han estat mai objecte de cap divulgació específica. Aquesta sèrie vol donar a conèixer aquest patrimoni.

No disponible

Tatuats pels Pirineus - Olot i els seus secrets

La reportera Eva Clausó Estival visitarà La Garrotxa durant dos capítols. Hi ho farà amb en Gonçal Portabella, un veí d'Olot que va venir de Barcelona fa trenta anys i s'hi va quedar enamorat d'aquesta comarca. Amb ell descobrirà la màgia dels paratges de la Moixina i els seus pintors. Tastarà el famós tortell de Can Carbasseres, un forn centenari d'Olot i anirà a veure la campana del Tro . No m...

GR Terres del sud - Els ports
reproduir

GR Terres del sud - Els ports

Avui ens endinsarem al massís dels Ports. I el tret de sortida el donarem a La Sénia. Primer, aprenent com es fa un dolç típic, la manjoia. I després, visitant el seu camp d'aviació. A continuació, amb un guia del Parc Natural dels Ports, anirem en cotxe fins a Fredes, al País Valencià. Des d'allà, pujarem pel GR7 fins al refugi de la Font Ferrera. L'endemà ens llevarem molt aviat per fer les fein...

GR. Cami de Sant Jaume
reproduir

GR. Cami de Sant Jaume

Durant 9 etapes, el programa ha creuat la Catalunya més desconeguda a través dels més de 400 km del braç central del camí, des del Port de la Selva fins a Lleida-Alcarràs, descobrint el seu entorn, els seus pobles, la seva particular cultura, la seva gastronomia i, sobretot, els personatges més característics que viuen i treballen al seu voltant. Un viatge a través de camins i rutes que ha reflect...

La Mar de Bé - Llafranc
reproduir

La Mar de Bé - Llafranc

Són moltes les aventures que en Quim Casellas ha viscut al llarg de tots els capítols de La Mar de Bé: ha descobert l'ofici de pescador, les arts de pesca, les espècies més representatives de la Costa Brava... Un combinat d'experiències, anècdotes i històries que compartirà, des del seu restaurant, el Casamar de Llafranc, amb un dels millors xefs del món, en Joan Roca, del restaurant Celler de Can Roca. Una entrevista imprescindible.

Bona gent - En Jeroen amb els cowboys
reproduir

Bona gent - En Jeroen amb els cowboys

Episodi 1: En Jeroen amb els cowboys En Jeroen vol ficar-se en un món molt dur: el dels últims cowboys autèntics del salvatge oest. Acompanyant els cowboys del ranxo de Tongue River, travessaran la praderia de Texas per comptar els vedells nou. En Jeroen viatja amb la cuina mòbil del cowboy cuiner Charlie, el cor del campament.

Grans àpats - Espanya
reproduir

Grans àpats - Espanya

Cada any, 30.000 persones acudeixen a Getxo, al País Basc, per assistir a un dels concursos de paella més antics i prestigiosos del món. Aquest any, la Greta hi acompanya els xefs del restaurant Papito's de Singapur, que intentaran vèncer els espanyols cuinant una paella. Aquest equip del mercat de Pasarbella va guanyar el Campionat Internacional d'Oceania a Austràlia, però a Espanya la competició...

Grans àpats - Bangladesh
reproduir

Grans àpats - Bangladesh

Durant el Ramadà, el mercat de Chawk, a Dhaka, cobra vida amb els productes i les olors de centenars de parades improvisades que venen menjar tradicional per a l''iftar'. L''iftar' és l'àpat que, després de la posta de sol, trenca el dejuni diürn. Durant el Ramadà, uns 15.000 musulmans venen al mercat de Chawk cada dia per comprar xai amb curri, llaminadures i fruita fresques fresca a les parades del carrer. Com aconsegueixen cuinar en grans quantitats és increïble.

El gran dictat
reproduir

El gran dictat

"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...

Nervi
reproduir

Nervi

"Nervi",una cita setmanal amb la cultura presentada per Andrea Gumes. Amb entrevistes, tertúlies, actuacions musicals i agenda.

Premis Sonor - Premis Sonor 2024
reproduir

Premis Sonor - Premis Sonor 2024

Acte de lliurament dels Premis Sonor, que organitza la publicació La Mira i Catalunya Ràdio per premiar els millors podcasts en català.

Gran Reserva. Còmics - La cosa nostra - Ketama
reproduir

Gran Reserva. Còmics - La cosa nostra - Ketama

Actuació del grup Ketama i entrevista als seus membres Antonio, Juan i José Miguel Carmona. El personatge del Paco dona solucions per evitar l'excés en les motxilles dels nens a l'escola.

Terreny personal - El Maresme
reproduir

Terreny personal - El Maresme

En aquest capítol descobrirem una comarca estreta i allargada, un terreny de platges llargues i muntanyes de boscos, marcat per les rieres i les viles de pescadors: és el Maresme.

(S)avis - Ricard Fornesa
reproduir

(S)avis - Ricard Fornesa

L'advocat i empresari que va presidir Aigües de Barcelona i La Caixa, conversa amb Josep Puigbó sobre quina ha estat la clau del seu lideratge. Ricard Fornesa parla de la crisi econòmica i del paper que hi han tingut bancs i caixes.

(S)avis - Santiago Dexeus
reproduir

(S)avis - Santiago Dexeus

És un dels ginecòlegs més reconeguts d'una nissaga de la qual és l'únic supervivent. Santiago Dexeus no se n'està de declarar-se feminista, diu que entén les dones i, de fet, moltes li deuen la vida.

No disponible

Thalassa - Cantinera de Cabrera

Ens parla de la vida de na Cati coneguda como la cantinera de l'illa de Cabrera. Na Cati va viure la seva infantesa a l'illa perquè el seu pare era l'únic colon civil durant els anys que la van gestionar els militars. La cantina militar es va mantenir quan Cabrera va passar a ser Parc Natural i na Cati va decidir tornar a l'illa per treballar-hi. Guardes, pescadors, científics... tots tenen un punt de trobada a la cantina de na Cati.

No disponible

Videoclips catalans - Alidé Sans - Passat deman

No disponible

Videoclips catalans - Cactus - A prova de bales