Joan Barril i Joan Ollé tornen a "L'illa del tresor", al 33, amb l'escriptora Carme Riera. L'estiu de l'anglès és el nou títol de la seva llarga producció literària. Però a L'illa del tresor, Carme Riera ens acompanya la setmana de Sant Jordi per parlar-nos també dels hiverns, les tardors i totes les primaveres vitals: l'amistat, l'amor, les novel·les que no suporta, els milers de capsetes que c...
Joan Barril i Joan Ollé tornen a "L'illa del tresor" amb el cantant Gerard Quintana. La fusió amb la natura, la necessitat d'evasió, la situació dels joves, la pau i la soledat, Euskadi, Carles Sabaté, Pau Riba... Distant i proper, l'heterogeni Gerard Quintana ofereix aquest dimarts a L'illa un veritable recital d'afectes i actituds, en una conversa reposada i polisèmica que fins i tot inclou una...
El programa ofereix eines psicològiques per cuidar la nostra salut i, si s'escau, perdre pes. Gaspar Hernàndez comença conversant amb el psicòleg Rafael Santandreu, per al qual l'objectiu no ha de ser aprimar-se, sinó estar en forma. Santandreu explica quina és la seva rutina diària al gimnàs, i com cuida la seva alimentació. De nutrició també en parla Maria Pilar Casanovas, partidària d'escoltar ...
Pèir Cóts és un arqueòleg historiador que s'ha passat al món de la hostaleria. És un canvi d'activitat radical i s'adona que és molt més absorbent del que es pensava
En aquest nou viatge ens centrarem a conèixer Vic i una mica els seus voltants.
Ruta d'1 jornada i 24 km a peu, on descobrirem la part més occidental del Montseny, segurament la més desconeguda de tot el Parc Natural. Començarem dalt del cim del turó de Tagamanent i anirem fins al Restaurant el Bellver on farem un bon esmorzar de forquilla amb productes típics del Vallès Oriental. Des d'allà farem via passant per la Masia Ca l'Agustí, el Pla de la Calma i arribarem fins al Cl...
Miquel Calçada se'n va fins a les Filipines per preparar un casament. Serà el casament d'un veterinari que va aconseguir arrossegar els seus pares fins a les Filipines quan ell hi va trobar una feina. Passejarà per Manila amb un dels artistes locals més reconeguts internacionalment, Juvenal Sansó, i serà ell qui explicarà els moments més durs de la història del país.
L'"Afers exteriors" viatja fins al País Basc per anar a un espectacle de talls de troncs amb un matemàtic. En ple hivern, Miquel Calçada es banyarà a la platja d'Ondarreta amb Lídia Cabestany, mentre li explica si cal ser molt estricte per criar set fills com va fer ella. També anirà fins a l'espai Topalekua de Sant Sebastià per assistir a una representació teatral molt especial. I finalment, un g...
A través de tretze productes de la terra, EXPORT.CAT creua les vides de ciutadans separats per milers de quilòmetres i amb referents culturals molt allunyats. Productes gastronòmics catalans de qualitat com els torrons, el vi, l'oli d'oliva, l'arròs o les anxoves en són els responsables. Aquest programa explora les vivències diàries de diverses persones, proposant a l'espectador un viatge intercultural per Catalunya i la resta del món.
El Ricard i el Siscu viatgen a Tunísia buscant el destí més exòtic per recórre'l en pocs dies i amb pocs diners. S'endinsen al desert en 4x4. Descobreixen llacs salats, oasis de muntanya i pobles berbers. La ruta s'acaba al mar, a les platges de la mítica illa de Djerba
Avui comencem La Ruta del Cister. Sortirem de Santes Creus i enfilarem camí pedalant direcció al Pla de Santa Maria, on aprendrem la tradició de la pedra seca amb un mestre margener. Continuarem fent via pel GR 175 passant per Figuerola del Camp, Prenafeta i Montblanc; bressol de la llegenda de Sant Jordi, i el lloc perfecte per fer un àpat típicament medieval... I acabarem aquest dia tan intens a...
En aquest viatge pels Pirineus, la periodista Eva Clausó, arriba a Planoles, on l'espera Enric Gràcia, un alcalde tot terreny. Amb ell descobrirà com saber si una carrerola és bona o no, anirà als llacs de Pardines, a la mina Saragossa i visitarà la Núria, una guia amb qui menjarà tota mena de plantes. A Bruguera coneixerà la Marina, una pastora de 90 anys, i anirà a Vilallonga del Ter per veure un drac gegant. Menjarem carn de corder i acabarem a Ripoll fent botes i anant a un casament molt especial.
El reporter Miquel Piris investiga a l'Institut Geològic de Catalunya si es podria repetir un terratrèmol com el que l'any 1428 va matar més de 1000 persones a Catalunya. Amb l'arquiecte Fructuós Manyà visita la zona de l'Eixample on comproven que la majoria de les edificacions no estan preparades per suportar un sisme d'aquesta intensitat. Piris també posa a prova un sismògraf del Institut Jaume ...
"Quèquicom" analitza el fenomen dels meteorits, uns cossos que venen de l'espai i que són una amenaça per a la humanitat. Fa pocs dies, el 2 de març passat, va passar fregant la Terra un meteorit que, en cas d'haver-hi xocat, hauria alliberat una energia equivalent a centenars de bombes atòmiques. El programa posarà de relleu els pocs recursos que es destinen a detectar aquests cossos perillosos....
"To monopáti tu jrónu" (El camí del temps), comunitat grega. Des de fa milers d'anys els grecs han anat arribant al nostre país: els Foceus a Emporion, els bussos grecs que venien a buscar esponges marines o els restaurants, que sota l'aparença de taverna s'han convertit en un referent a l'hora de triar una cuina estrangera. El caràcter mediterrani, a cavall d'orient i occident i amb una gran in...
"La cuina de l'Isma" és un magazín diari per fer venir gana abans de sopar. S'emetrà, de dilluns a divendres, de les 20.00 a les 20.30. Amb productes saludables i variats, la recepta de cada programa inclou procediments útils i didàctics per poder gaudir de la cuina i no haver-la de patir. Una guia diària que ens aporta diversitat, frescor i agilitat en l'única activitat que tots fem, almenys, 3 ...
"La cuina de l'Isma" és un magazín diari per fer venir gana abans de sopar. S'emetrà, de dilluns a divendres, de les 20.00 a les 20.30. Amb productes saludables i variats, la recepta de cada programa inclou procediments útils i didàctics per poder gaudir de la cuina i no haver-la de patir. Una guia diària que ens aporta diversitat, frescor i agilitat en l'única activitat que tots fem, almenys, 3 ...
Un plat per a un dia de festa, amb un gust intens de mar... i de muntanya. En Marc Ribas s'inspira en el capipota per fer-lo a la seva manera: capipota de closques.
El fricandó és un dels guisats més clàssics del receptari català. Se sol fer amb bolets secs i jarret, però nosaltres el farem amb llata de vaca i bolets de temporada.
Aprofitem que és temps de moniatos per fer unes postres sorprenents, una crema de moniato amb "crumble" de cacauets.
Passa sovint que una persona inspiri una novel·la, un quadre, una escultura... El que no és tan habitual és que inspiri un menjar. La ballarina russa Anna Pàvlova és qui va inspirar les postres que versiona en Marc Ribas: pastís Pàvlova.
"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...
"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...
Com es produeix l'erecció? La mida és important? Per què pengen els testicles? Per què serveix la pròstata? Per què els homes pixen fora de test?
"Arquitectura sostenible: cases km zero" Cada cop hi ha més constructors que utilitzen materials amb poca petjada de carboni, és a dir: que necessiten poca energia en la fabricació i el transport. Es tracta de cases de quilòmetre zero. I és que el sector de la construcció genera el 36% de les emissions de diòxid de carboni de la Unió Europea. També és el que consumeix més energia i el que genera ...
Catalunya té una gran tradició en recerca i innovació, i aixopluga coneixement científic de primer nivell. En motiu de la Setmana de la Ciència a Catalunya, Televisió de Catalunya en col·laboració amb Adicc, recull per primera primera el testimoni de l'el·lit científica catalana, amb l'objectiu de contribuir en la divulgació de la marca Catalunya com un lloc capdavanter en la investigació científi...
La reportera Eva Clausó Estival començarà l'aventura per l'Alt Empordà a Llança on anirà a buscar l'artista, Carles Bros, reconegut a nivell mundial per fer el mural més gran del món al mar. És menjarà la seva primera ostra i aprendrà a fer una bona anxova. Visitarà el poble de Colera on practicarà el rem, amb un dels equips amb més renom de Catalunya i anirà d'excursió amb el Lluís i el Marcel ...
Avui la ruta recorrerà l'últim tram del riu Ebre abans d'arribar al Mediterrani. Començarem a Amposta, a bord d'una llanxa, deixant-nos endur riu avall fins a Deltebre, per acostar-nos a l'esdeveniment de l'any: la Festa de la Sega, on farem moltes coses. Primer, aprendrem a segar amb lo Polet, tot un mestre; després, amb els Quicos compondrem una cançó; ens quedarem a l'arrossada popular i, per ...
Siudy Garrido, bailaora i coreògrafa veneçolana, s'emporta la seva companyia a Nova York per presentar-hi l'espectacle "Entre mons", que fusiona el flamenc, el hip-hop i el teatre. El seu marit, productor de l'espectacle, té prou diners per estrenar l'obra, però necessita que sigui un èxit de taquilla per poder continuar fent funcions. Després de molts dies d'assajos, fan dues setmanes de preestre...
Un dia qualsevol, l'hotel Marina Bay Sands alimenta unes 14.000 persones, incloent-hi el personal i els clients. Però esperen que aviat, durant tres dies, 10.000 persones més travessin les seves portes per gaudir de les delícies gurmet del tercer Mercat Epicuri anual. Mentre les muntanyes de provisions desborden les zones d'emmagatzematge habituals de l'hotel, la Greta es fica entre bastidors per veure com el personal es prepara per dur a terme aquest extraordinari repte culinari... dos dies abans del gran dia.
El Temple Daurat d'Amritsar, a l'estat del Panjab, al nord de l'Índia, és el temple principal del sikhisme. I tots els visitants que ho vulguin, de qualsevol casta, religió o raça, poden menjar al langar o menjador gratuït del temple. És un dels menjadors comunitaris més grans del món, i pot alimentar fins a 3.000 persones cada 15 minuts. La Greta està impressionada per l'eficiència del servei de cuina, a càrrec, en gran part, d'un grup de voluntaris que van canviant.
Des de les platges d'Anglaterra fins als sorprenents paisatges de l'Oest americà, des del bosc de Fontainebleau a França, fins al desert de Thar a l'Índia, el gres modela el món. Gràcies a les seves propietats i a les seves interaccions amb l'aigua, permet tant construir els palaus més bonics com ser un refugi. El gres acompanya les creences de les persones en la seva cursa per la vida com cap altra roca. Però el gres encara té molts secrets per revelar a qui sàpiga contemplar-lo i respectar-lo sense pressa.
"El gran dictat", un concurs presentat per Òscar Dalmau, que s'emet de dilluns a divendres, a les 20.20. El protagonista, el català actual, el que es parla al carrer. El concurs, que combina els coneixements de català amb l'entreteniment, és, en paraules del seu presentador, "el concurs que ens vol ajudar a tots plegats a destrossar una miqueta menys el català". "El gran dictat" busca la participa...
En aquest episodi, coneixerem el curs del riu Segre des que neix a l'Alta Cerdanya i, tot resseguint-ne la conca alta, passarem per Andorra i baixarem a l'Alt Urgell. A peu, amb canoa, amb bicicleta o amb tren, ens anirem trobant amb el riu i els seus afluents i gaudirem de la natura, els paisatges i el patrimoni fluvial i cultural de les Terres de Lleida. La ruta d'aquesta etapa ens portarà fins a Coll de Nargó.
"Pastors i ramats, un món que se'n va", és una sèrie de 15 capítols protagonitzada per pastors i pastores que, al llarg del nostre país, treuen a pasturar cada dia el seu ramat. Malgrat fer la mateixa feina, cada pastor és un món, una forma particular de relacionar-se amb el ramat, un mosaic de veus i gestos units per l'estimació pels animals. I també un conjunt de converses amb persones que són a...
"Pastors i ramats, un món que se'n va", és una sèrie de 15 capítols protagonitzada per pastors i pastores que, al llarg del nostre país, treuen a pasturar cada dia el seu ramat. Malgrat fer la mateixa feina, cada pastor és un món, una forma particular de relacionar-se amb el ramat, un mosaic de veus i gestos units per l'estimació pels animals. I també un conjunt de converses amb persones que són a...
"Pastors i ramats, un món que se'n va", és una sèrie de 15 capítols protagonitzada per pastors i pastores que, al llarg del nostre país, treuen a pasturar cada dia el seu ramat. Malgrat fer la mateixa feina, cada pastor és un món, una forma particular de relacionar-se amb el ramat, un mosaic de veus i gestos units per l'estimació pels animals. I també un conjunt de converses amb persones que són a...
K-fort sobre l'arribada de l'ONU a Timor Oriental. Entrevista a l'actriu de "Plats bruts" Anna Maria Barbany.
Jaume Barberà es desplaça a Bellpuig (Urgell) per conversar amb l'economista, pastisser i exassesor del president de Veneçuela Hugo Chávez i descobrir una visió diferent de l'economia. Busqueta, membre del col·lectiu "Seminari d'economia Taifa" i autor del llibre "L'hora dels voltors. La crisi explicada a una ciutadania estafada", analitza la situació actual i la seva visió de futur. Segons aquest...
El cronista Joan de Sagarra, fill de Josep Maria de Sagarra, explica que fa vida de barri, que li agrada viure bé i que enyora la Barcelona de la seva joventut. Parla de llibres, de teatre i dels plaers de la vida, i reconeix que escriu per no haver de treballar. Josep Puigbó descobreix un Sagarra obert i amable, allunyat de la seva fama d'home aparentment distant, que ell atribueix a la seva timidesa.
Des de fa poc més d'una dècada, al Centre Oceanogràfic de les Balears, a Palma, es du a terme un ambiciós projecte d'investigació sobre la biologia i l'ecologia de la llagosta. El projecte, finançat per la Secretaria General de Pesca Marítima, va sorgir de la necessitat d'obtenir una base científica sobre la llagosta, per poder gestionar correctament aquest important recurs pesquer en el futur. A...
Montgat guarda entre la remor de la via del tren i la platja uns secrets de domini públic. En una passejada és fàcil trobar els racons típics de la tradició marinera, les cases de pescadors, la platja i la primera via de tren de tot l'estat. Si el mar ho permet, hi ha rituals que comencen cada dia. Exactament, a la una en punt. És l'última subhasta cantada de Catalunya. Com que no hi ha el subhast...