Mariola Dinarès conversa amb Bruno Casanovas, un dels fundadors de l'exitosa marca de roba creada des de Catalunya i des d'Instagram.
MIRA-HO ARASegon i últim "Popap" al Parlament Europeu a Estrasburg per seguir el debat de la primera llei d'intel·ligència artificial al món. La Marta Cristià ha seguit el debat, i la Mariola Dinarès ha parlat amb Jordi Baró, corresponsal de Catalunya Ràdio a Brussel·les; amb Jaume Duch, portaveu i director general de Comunicació del Parlament Europeu;, amb Carrme Artigas, secretària d'Estat de Digitalització i intel·ligència Artificial del govern espanyol; amb Simona Levi, fundadora d'Xnet, i amb Jordi Solé, eurodiputat dels Verds i L'Aliança lliure Eruopea, ponent de la Dècada Digital.
Fem un "Popap" especial des del Parlament Europeu a Estrasburg, on aquesta setmana es debat i es vota la primera llei d'intel·ligència artificial del món. La Marta Cristià ens explica què diu i què suposa aquesta llei, i després la Mariola Dinarès entrevista Idoia Salazar, fundadora i presidenta de l'Observatori de l'Impacte Social i Ètic de la Intel·ligència Artificial (OdiseIA) i membre de l'Observatori de la IA del Parlament Europeu. Després, conversem amb Ibán García del Blanco, eurodiputat de l'Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates, que va ser ponent d'una primera proposta legislativa sobre ètica en IA. Al final del programa, descobrim el primer festival europeu de films generats amb intel·ligència artificial, que es fa a Barcelona, el +RAIN Film Fest, amb Frederic Guerrero, el seu coordinador.
Mariola Dinarès i Mariola Cubells entrevisten Tinet Rubira, director de Gestmusic, arran de la celebració de la gala dels Gaudí. També explica el projecte de públic virtual que està desenvolupant, i ha avançat alguns detalls de la tornada d'"Operación Triunfo".
Mariola Dinarès descobreix la vida digital de l'actor Biel Duran, que participa cada tarda a la sèrie de TV3 "Com si fos ahir" i acaba de reestrenar a Barcelona l'obra teatral "Ovelles". Duran és molt actiu i reivindicatiu a Twitter i explica que Instagram és la millor xarxa per comunicar-se amb els seus seguidors. També posem a prova la seva memòria per recordar els noms dels personatges que ha interpretat al llarg de la seva carrera.
Vida digital de Magí García, Modgi, que acaba d'estrenar a la xarxa "Mític", el primer especial de comèdia en català. Modgi hi parla dels límits de l'humor i de la seva relació amb Twitter i amb la tecnologia.
Al "Popap", Mariola Dinarès descobreix la vida digital del periodista Iu Forn, recentment nomenat director de l'ACN, l'Agència Catalana de Notícies. Forn ha reivindicat la feina d'aquesta agència de comunicació, de la qual diu que, si no va a cobrir les notícies del territori, aquest no existeix, ja que sovint els seus periodistes són els únics que cobreixen un acte. Des que dirigeix l'ACN, diu, està retirat del món de l'opinió, i només parla "de gatets".
Mariola Dinarès repassa la vida digital de la periodista Sandra Sabatés arran de la publicació del seu últim llibre "No me cuentes cuentos". A través de contes tradicionals denuncia 10 casos diferents de violència masclista. Sabatés també explica com fa l'espai "Mujer tenía que ser", del programa de televisió "El Intermedio", i com és la seva relació amb les xarxes socials.
Mariola Dinarès repassa la vida digital del músic Albert Pla. Explica la gènesi de la seva sèrie a YouTube sobre els Borbons, confessa que segueix poc les xarxes socials, tot i que no renuncia a fer-les servir, i descobreix com fa servir la tecnologia als seus darrers espectacles. Pla anuncia que ja té un videoclip al metavers i assegura que l'espectacle "Miedo" ja el volia fer amb ulleres de realitat virtual.
Mariola Dinarès repassa la vida digital del músic Lildami. Explica com i per què fa servir l'autotune, confessa que des que és jurat a "Eufòria" de TV3 té més cura amb com parla el català i estrena un nou concepte per definir el tipus de música que fa: música aquàtica, entre el rap i el pop.
Mariola Dinarès repassa la vida digital de l'actriu Natalia Sánchez, una de les protagonistes de la sèrie de Netflix "Los herederos de la tierra". L'actriu madrilenya de naixement fa tres anys que viu a Barcelona i parla un català perfecte. Confessa que moltes vegades ha de demanar als seus interlocutors que no canviïn de llengua i li parlin en català.
Expliquem el metavers des d'un metavers. Mariola Dinarès presenta el "Popap" des de la Fira Catalana del Blockchain de Girona i en l'entorn virtual del Catvers de Catalunya Ràdio, creat pel Centre Blockchain Catalunya (CBCAT). Parlem amb Quirze Salomó, president del CBCAT; Santi Van Gelderen, desenvolupador del Catvers; Cai Felip, CEO d'Union Avatars, i Toni Mateos, Fundador i CTO de Freevers. I en aquest espai virtual també ens trobem amb Marc Parrot, que presenta el seu nou disc des dels estudis de Catalunya Ràdio a Barcelona.