Poca incidència de la vaga a Renfe, amb compliment dels serveis mínims del 66% en hora punta

Durant la jornada de vaga només circularan el 73% dels AVE i Llarga Distància i el 25% de mercaderies

RedaccióActualitzat

Jornada de vaga aquest divendres a Renfe i a Adif, convocada per la secció sindical de CCOO. Durant el matí, l'aturada ha tingut poca incidència.

Des de primera hora s'estan complint els serveis mínims que ha dictat el Departament d'Empresa i Treball, que són del 66% en hora punta a Rodalies i del 33% durant la resta del dia.

La franja horària d'hora punta és entre les 6.00 i les 9.30 i entre les 17.00 i les 20.30. En aquest període, circularan dos de cada tres trens de què circulen de forma habitual. La resta del dia funcionarà un de cada tres trens.

Pel que fa als serveis d'AVE i Llarga Distància, el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible ha fixat els serveis mínims en el 73%, mentre que per als trens de mercaderies en serà només el 25%.

 

Renfe ofereix a tots aquells usuaris que hagin comprat el bitllet d'algun dels trens que no estan inclosos en els serveis essencials anul·lar-lo o canviar-lo per un altre bitllet en una altra data sense cap cost addicional.

La protesta, que ha començat aquest dijous a les dotze de la nit i s'acabarà divendres a les 23.00, ha estat convocada per reclamar la jornada laboral de 35 hores a Adif i l'eliminació de les categories d'ingrés a Renfe, que vol dir que els dos primers anys els treballadors cobren un 25% menys de sou.

L'aturada té lloc uns dies abans d'una tongada de vagues a Rodalies i Renfe per denunciar la falta de personal. Seran vagues parcials els dies 16 i 19 de febrer, entre les 7.00 i les 9.00 i de 15.00 a 17.00.

A banda de la vaga, una incidència en la senyalització, per un tall de fibra òptica, ha afectat a primera hora els combois que circulen entre Tarragona i Reus, amb retards d'uns minuts de mitjana a l'R14 i R15. La incidència s'ha solucionat a mig matí.

La web de Renfe no funciona

Els horaris dels serveis mínims no es poden consultar al web i a l'app, per una incidència tècnica. Rodalies ha comunicat als usuaris que poden consultar els trens afectats d'aquest divendres a les estacions. També es poden consultar a la web d'Adif.

Rodalies ha comunicat els problemes tècnics aquest dijous, en una piulada a la xarxa social X. Davant les queixes de molts usuaris, l'operadora ha proposat els usuaris respondre els dubtes, un per un, a través d'X.

ARXIVAT A:
RenfeRodalies
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut