Un míssil nord-coreà arriba al Japó, i Seül i Washington hi responen amb bombes guiades

Allau de reaccions de condemna per part de diversos mandataris mundials

RedaccióActualitzat

Corea del Nord ha llançat un nou míssil balístic intercontinental (ICBM), que ha caigut en aigües japoneses, a només 200 quilòmetres de l'illa de Hokkaido. El míssil ha volat uns mil quilòmetres, durant poc més d'una hora, abans de caure.

Aquest llançament se suma a la trentena de projectils que Pyongyang va llançar a principis d'aquest mes com a resposta a les maniobres aèries conjuntes de Corea del Sud i els Estats Units.

L'acció ha provocat gran tensió perquè el Japó considera que aquest tipus de projectils podrien volar fins a 15.000 quilòmetres de distància i arribar a territori nord-americà.


Resposta conjunta

I de fet, ja ha provocat una resposta militar immediata tant per part de Seül, com de Washington, que han disparat bombes guiades a mode de prova des de caces F-35, a més de fer maniobres aèries combinades sobre el mar de l'Est, el mar de Japó entre les dues Corees, segons ha informat l'exèrcit sud-coreà.

Kamala Harris i la resta de mandataris presents a la cimera de Bangkok (Haiyun Jiang/Reuters)

Al mateix temps, s'han generat un seguit de reaccions de condemna al llançament del míssil nord-coreà per part dels Estats Units i els seus socis de la zona. La vicepresidenta nord-americana, Kamala Harris, i mandataris del Japó, Corea del Sud, el Canadà, Austràlia i Nova Zelanda, han advertit Corea del Nord que es trobarà amb "una resposta forta i determinada de la comunitat internacional".

Després d'una reunió d'urgència convocada per Harris en el marc de la cimera de l'APEC (Fòrum de Cooperació Econòmica Àsia-Pacífic), a Bangkok, la Casa Blanca ha emès un comunicat conjunt dels participants a la cimera on s'afirma que el llançament del míssil per part de Corea del Nord és una "violació descarada de múltiples resolucions del Consell de Seguretat de Nacions Unides" i demanen a Corea del Nord que "abandoni la provocació innecessària i torni a la diplomàcia seriosa i sostinguda".

 

ARXIVAT A:
Corea del NordJapó
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut