Alumnes d'una escola que segrega per sexe (CCMA)

La majoria de centres de l'Opus no separaran per sexe a l'ESO per mantenir la subvenció

Vuit centres han fet el pas després que Educació va anunciar que el curs vinent deixaria de finançar els grups que acabin el concert

RedaccióActualitzat

La majoria de les escoles que té l'Opus a Catalunya han comunicat al Departament d'Educació la intenció de deixar de segregar per sexes els alumnes d'ESO, segons ha confirmat el Departament.

La voluntat seria que això els permeti seguir optant a les subvencions públiques que reben. En concret, vuit centres han decidit fer el pas.

El maig del 2020, Educació va anunciar que retirava el concert a les escoles que segreguen per sexe, i que els donava un any de marge per posar-se al dia.

Aquest octubre, el govern va concretar que deixaria de finançar el curs vinent els grups d'infantil, secundària i estudis postobligatoris que acaben el concert el curs 2022/2023.

Tot i això, al novembre del 2020 el TSJC va concedir cautelarment la renovació dels concerts a l'etapa d'educació primària per un període de 6 anys, fins al curs 2025-26.

A Catalunya hi ha onze centres concertats que separen l'alumnat per sexe a Catalunya, i la majoria pertanyen a institucions religioses de caràcter conservador: Canigó, Bell-lloc del Pla, Les Alzines, Pineda, Xaloc, Institució Lleida, Campjoliu, Institució Tarragona, La Vall, La Farga i Viaró.

Totes imparteixen els cursos d'ESO i en dos casos també el batxillerat. No n'hi ha cap que faci l'etapa de segon cicle d'educació infantil amb segregació de sexe.


Obres per adaptar els espais

En una carta enviada per Esther Latre, directora de Les Alzines, de Girona, el centre informa les famílies que han pres la decisió "obligats" pel govern, "per evitar un greuge irreparable a les famílies i personal de l'escola".

"Això vol dir que, la pròxima preinscripció escolar, que comença el 9 de març, la podran fer tant noies com nois als quatre cursos de l'ESO de la nostra escola", concreta la directora.

Arran d'aquesta decisió, que ha estat aprovada pel Consell Escolar del centre, s'han treballat canvis per adaptar els espais i els uniformes, i "s'han iniciat les obres pertinents de les instal·lacions per acollir alumnat dels dos sexes".

Comunicat del centre Les Alzines... by Moderador Noticies Web

ARXIVAT A:
Educació Religió
Anar al contingut