Manifestació a Alemanya
Manifestació a Alemanya
Berlín

Tensió diplomàtica entre el govern d'Erdogan i el d'Angela Merkel

Alemanya ha prohibit actes de polítics turcs al seu territori, després que Turquia ha detingut un corresponsal alemany

Actualitzat

Tensió diplomàtica entre el govern d'Erdogan i el d'Angela Merkel. Alemanya ha prohibit actes de polítics turcs al seu territori, després que Turquia ha detingut un corresponsal alemany.

L'Ajuntament de Gaggenau, una ciutat de 30.000 habitants, es va haver d'evacuar per una amenaça de bomba vinculada a la prohibició d'un acte de campanya del ministre de Justícia turc que havia de tenir lloc aquest dijous al vespre en un recinte de la població.

El ministre de Justícia turc considera que és inacceptable que Alemanya, un país que al seu parer dóna lliçons sobre democràcia, drets humans i llibertat d'expressió prohibeixi una trobada organitzada per la comunitat turca.

Per acabar-ho d'adobar, la ciutat de Colònia també ha prohibit l'acte que un altre ministre turc, en aquest cas d'Economia, tenia previst per diumenge.

La diplomàcia turca considera que el govern alemany està boicotejant la campanya de reforma de la Constitució turca impulsada pel president Erdogan.

Però, des d'Alemanya, govern i oposició comparteixen un mateix missatge: Turquia ha d'alliberar el corresponsal del diari "Die Welt", Denis Yücel, i la resta de periodistes empresonats.

El nou episodi de tensió diplomàtica entre Alemanya i Turquia podria beneficiar els interessos del president turc, Rezept Tayip Erdogan, ja que podria quedar com a víctima davant de l'electorat turc a Alemanya.

Estem parlant de prop d'un milió i mig de persones que podrien ser decisives al referèndum sobre la reforma constitucional a Turquia.

Anar al contingut