Tarragona

Tarragona és la demarcació de l'Estat amb més risc de desertificació

S'ha presentat a Tarragona un estudi sobre la degradació dels sòls i la desertificació, elaborat per la Fundació de Gas Natural i el Departament de Medi Ambient. Les dades recollides evidencien que l'erosió n'és un dels principals causants i que afecta sobretot zones agrícoles i forestals. Tarragona, sense anar més lluny, és la demarcació de l'Estat amb més risc de desertificació.

Actualitzat
Un dels principals problemes de la degradació del sòl i la consegüent desertificació del terreny és l'erosió. A Catalunya afecta sobretot grans extensions agrícoles i forestals, que a la llarga podrien perdre capacitat productiva. Segons els estudis, les comarques de Tarragona són les que tenen l'índex de risc de desertificació més alt de tot l'Estat. La causa és una combinació de condicions naturals desfavorables amb l'acció de l'home. Segons l'estudi, a Catalunya els conreus llenyosos són els que degraden més el sòl: la vinya, al Penedès, l'Anoia i el Priorat; l'olivera, a la Noguera, l'Urgell i les Garrigues, i la fruita seca, a la Noguera, la Segarra i la Ribera d'Ebre. A la zona de la vall de l'Ebre, la salinització afecta també els conreus de regadiu, i els incendis, al litoral, des de l'Empordà fins a l'Alt Camp.
Anar al contingut